torsdag den 14. marts 2013

Fødselsdag og opstarten på et nyt projekt...

For 11 år siden blev jeg en tidlig nattetime hjulpet af tøjet på vej op i elevatoren.... Ikke noget odiøst i dét; Manden og jeg var ankommet til sygehuset og blev mødt af hjælpende hænder på parkeringspladsen. Manden havde haft åndsnærværelse nok til at ringe derind undervejs, for at lade dem vide "at det her vist nok gik stærkt..." (sælsomt...mens jeg skriver rejser hårene sig på armene! Det er ALTID et mirakel når et nyt lille væsen ser dagens lys)

Der gik 18 min. fra vi landede på parkeringspladsen til Mindste Bukkebruse så dagens lys. Så han fik ret Manden... det GIK stærkt og vi var svært taknemmelige for hjælpen. Ikke mindst da det lille skind var lidt blå og med navlesnor om halsen. Jeg kan huske panikken endnu - og den kæmpe glæde da han skreg!
Sådan har vi hver især vores vigtige historier, med helt specielle følelser og øjeblikke.

Og idag er han så 11. Han håbede på solskin og at Faren kunne være med til at synge og sidde med under gaveoppakning (ikke en selvfølge når man er en del af vinterberedskabet) Han fik både dét og andre ønsker opfyldt - så det var en glad og tilpas fødselar jeg sendte i skole.


Jeg fik lyst at gå ligeså stille igang med et lille projekt jeg har foran mig. En bog købt i genbrug skal ændres og gives videre som en del af en tale. I bogen skal være farver og former, kompositioner og tilfældigt placeret papir og maling. Leg... Delvis vel det, som kaldes art journaling - bortset fra at jeg ikke vil bruge det til at skrive mine tanker på, men istedet diverse citater. Om livet, kærligheden, humoren... Blandt andet.

Jeg greb en stak af mine Gelli Prints og dækkede den første side i bogen. En af mine søde læsere, Inken Marie, fortalte mig på et tidspunkt, da hun havde set mig trykke på bloggen, at hun brugte papiret til at printe sort/hvide billeder på. Kender I det med at tænke; "JAAA! selvfølgelig...Hvorfor har jeg ikke tænkt på det??" Synes det var genialt... Dét har jeg gjort med teksten her; en font jeg godt kan lide, kør igennem printeren og klip ud....

Det er vigtigt for mig at processen med at lave bogen skal være sjov og fri. Ikke tænke for meget. et vil helt sikkert betyde at jeg også ender med sider jeg er knap så glad for. Måske får de en gang gesso. Måske vil jeg lade dem være - fordi sådan er livet jo osse; ikke altsammen lige "skønt eller pænt"

All right..nok filosofi og minder for idag - jeg har vist en kagemand jeg skal have kigget til. Håber solen også skinner, hvor du er.

 PS: Jeg har fået en del forspørgsler på købet af min plade - hvor og hvordan. Da jeg var i USA skulle vi besøge min gl. værtsfamilie. Dvs. jeg havde en adresse jeg kunne få sendt til. Sådan gjorde jeg; bestillte på Gelli Plates hjemmeside. MEN jeg har efterfølgende fundet ud at at jeg kunne have købt i den butikskæde der hedder Dick Blick - en kæde som sælger hobby- og kunstner materialer i hele USA. Dette er altså også en mulighed. Desuden har en anden sød læser, Kirsten, gjort opmærksom på at hun har været i dialog med Gitte fra Hobbyboden, og at hun muligvis vil prøve at få lov til/komme til at forhandle Gelli Plate. Ved ikke hvordan det går med dette... Håber det  var en hjælp :-)

10 kommentarer:

 1. Jeg har endnu ikke fået besked om om det er kommet i orden. Håber bare :-)

  Skønne prints du har lavet. Og så på dine trykte papirer. Genialt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi må krydse fingre - der er mange der gerne vil ha fingre i dem :-) Ja det er ret sjovt at køre dem gennem printeren, det var godt tænkt af Inken.

   Slet
 2. Tak for info omkring gelli plates...Jeg har prøvet lidt frem og tilbage med husblas som du har skrevet om før...men der skal vist lidt øvelse til før det bliver optimalt.
  Det der med at det går stærkt kender jg alt til...Min yngste datter blev født lige akkurat inden for døren i modtagelsen...så det kan nogen gange gå så stærkt at det næsten er for meget af det gode! Håber vi får de ægte geleplader til DK...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan bestemt gå for hurtigt!!! Godt nok er der kortere tid med veer men man skal jo osse lige kunne følge med :)

   Jeg håber også "nogen lytter" så de plader kommer til DK - mange vil gerne ha fat i dem :-) Det er rigtigt at husblassen er anderledes (måske lidt mere vanskelig?!)Ihvertfald kræver det planlægning. På den anden side giver det altså en masse fede "ekstra-ting" efterhånden som den bliver brugt... Se evt. på Linda Germains side Printmaking witout a press - Hold nu op der er gode ideer :-)

   Slet
 3. Stort tillykke med mindste bukkebruse! Og lyder som en fantastisk start på en dejlig fødselsdag! Åh Anne-Mette du har altid gang i de skønneste projekter! Lyder som en vindunderlig idé med at samle dine citater og din kunst i en bog! Forsøgte mig engang med at lave et lignende projekt, med art money, hvor jeg puttede dem ned i en stor mappe og skrev mine førstegangs indtryk ned om hvert kunstværk. Håber I får en rigtig dejlig weekend! Kram :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak skal du have - det var en glad og stolt fødselar som pakkede torsdagen væk :-) Ajjj hvor fedt det lyder med art money... så sådan en åre har du altså OSSE!!!???
   Håber det bliver godt; det er til en veninde som skal have det som en del af en tale jeg vil holde for hende... Mette - Jeg håber du osse må få en dejlig weekend (ovenpå en SKØN uge jo :-) )

   Slet
 4. Tillykke med guttermanden og tak for oplysningerne. Jeg henviser til din blog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette :-) Og da så velbekomme - dejligt du vil henvise... Hvem ved om en enkelt eller to ekstra falde over bloggen ;-)

   Slet
 5. Stort tillykke med mindstemanden :) Lyder spændende med din citat bog, håber at du vil vise glimt hen ad vejen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Anita - selvom han blev 11 er han altså stadig min mindstemand (ved ikke hvor længe han bliver ved at synes dét er sjovt :-) :-) ) Bogen er til en veninde som jeg vil holde en tale for, og nu håber jeg det bliver ok :-) Jeg tænker jeg vil vise frem undervejs - og ihvertfald til slut sammen med "det andet"

   Slet