mandag den 14. januar 2013

Sjov med Gelli Plate og nyt til collage-bunken...

Weekenden har været med plads til lidt af hvert. Hygge samlet alle fem og hygge hver for sig. For mig betyder det gerne lidt krea og da jeg i den forgangne uge fandt en video på you tube indeholdende leg med Gelli Plate fik jeg lyst til - endnu engang - at hive dén frem. (det er en MEGET LANG video, men hop ind og ud af den... der er mange gode fif, hvis man er til "Gelli-printing". Jeg har før set nogle af hendes videoer; fx.med inspiration til fabrikation af egne stempler med pap og mosgummi - Jeg prøvede hurtigt at lave to, men kan desværre ikke finde videoerne længere og linke. Der er henholdsvis positivt og negativt tryk på hver side af papstykket)

Noget af det jeg rigtig godt kan lide er det at pladen ikke lige "kan styres"; at man tror man får ét udfald og istedet får man et helt andet.Nogen gange få man det hele med i første tryk, andre gange kan/skal man trykke flere gange.Dette er sjovt/interessant at udfordre.... at se om man kan bruge den egenskabog bevidst  lade noget tilbage på pladen og så få med i et helt andet tryk.


Sjovt at lege med malingen; om den opfører sig anderledes og trykkene derfor ligeledes bliver anderledes, hvis der tilføres retarder til malingen. (et medium som gør at det varer længere inden malingen tørrer da akrylmaling tørrer meget hurtigt.) At bruge en mat medium (som er gennemsigtig) ovenpå tilbageblevet tryk og bruge gennemsigtigheden i opbygning af lag....


Forskelligt papir såsom opklippede papirsposer fra Søstrene Grene, sort silkepar, helt almindeligt kopipapir og andet blev brugt. Teknikker blev afprøvet; noget lykkedes rigtig fint, andet overhovedet ikke. Men succes eller ej ender det alt sammen i bunken med spændende papir som helt eller delvist kan bruges i collage.

14 kommentarer:

 1. Jeg er død misundelig over at du har sådan en plade. Kikker til film på Youtube .
  Dine resultater er bare så flotte . Dejligt at få lov at lege :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha... og så har jeg jo faktisk to plader nu - en lille og en stor (ca. A4 str.)Det ER bare rigtig sjovt at lege/eksperimentere med... og der er af og til kommet nogle fede papirer ud af det som jeg har kunne bruge i mine billeder.

   Slet
 2. Igen noget nyt fra dig Anne-Mette. Dejligt.
  Lavede også stempler i går ved at skære i viskelæder med linoliumsknive. Kan desværre ikke lægge billeder på min blog.Ideen med viskelæder har jeg fra doodlediem.com, som har lagt et hav af videoer ud på youtube, som er meget spændende at se.
  Vedr. Gellipladen, så har jeg lige bestilt en fra USA. Pengene er trukket på min konto, men varen er endnu ikke leveret - spændt på at se, hvor lang tid der går. Købt på www.interweavestore.com.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også skåret i viskelæder flere gange - bla. til jul lavede jeg nogle små stempler bla. til ugentlige påmindelser i en kalender til min svigermor; en lille vandkande, en kniv og gaffel samt et sæt vielsesringe. Tror mine knive er ved at være lidt sløve - synes ikke altid jeg får kanterne helt fine.

   Inken du bliver SÅ glad for din plade - det er jeg OVERBEVIST om :-) :-) Ligesom jeg også er helt sikker på pladen nok skal dukke op!! Ved Pia fra Doodlediem også har købt stencils der... Har lagt en besked hos dig - håber du snart kan lægge billeder på igen!

   Slet
 3. Hej Anne-Mette. Hold da op hvor ser det fantastisk spændende ud! Det må være så spænde at lege med på dine malerier! Super spændende mønstre, tak for dine dejlige billeder af dine kreationer og ha en rigtig dejlig uge :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaak Mette for de fine ord... Det er ihvertfald rigtig sjovt - og altid spændende hvad man ender op med :-) Og der er nemlig noget fedt over selv at kunne designe papirerne til collager og malerier :-) Ha' du også en rigtig dejlig uge (spændt på at se din nye hobby... :-) )

   Slet
 4. Jeg havde forstået at de ikke sendte til Danmark ?
  Jamen så må jeg også bestille nogle plader på et tidspunkt.
  Det samme med carving bloks. Gigantiske plader a la viskelæder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selve de som laver Gelli Plate sender heller ikke til Danmark. Jeg fandt i sin tid et engelsk eller hollandsk firma som sendte - men kun den lille. Inken har fundet den på www.interweavestore.com (dem som bla. også laver "Cloth, Papers, Scissors" Om det er den lille eller store plade man kan købe der ved jeg ikke :-) (og lige før jul kom der faktisk en endnu større plade - men den er nu ret dyr synes jeg) Mener Interweavestore også sælger speedy carve eller lign. (Jeg købte faktisk også sådan en blok med hjem fra USA - har ikke lige taget hul på den endnu, og nu ville jeg bare ønske jeg havde købt endnu mere :-) )

   Slet
  2. Jeg har lige fået Gitte fra Hobbyboden til at tage nogle carving bloks med hjem fra USA til sin butik. Hun har lige været på messe og er ikke landet i DK endnu. Så varerne kommer senere.
   http://gittes.dk/shop/frontpage.html
   Jeg må kikke nærmere på Cloth,Papers,Sciccors .
   Tak for hjælpen :-)

   Slet
  3. Ja velbekomme da! Måske husker du at det var mig som gav et tip til Hobbyboden på Doodlediems blog da du spurgte til hendes stencils...? Dejligt du har fundet "derind" (til Gitte) :-) :-) Jeg har overhovedet ikke tænkt på at man på den måde kunne opfordre hende til at tage en varegruppe hjem. Godt tænkt Kirsten :-) Var det så ikke noget for hende med Gelli Plate også :-)Jeg kan slet ikke forstå der ikke er en eller anden forhandler der tager produktet hjem... (men man kan selvfølgelig ikke have alt) Forresten; der hvor Pia fra Doodlediem bla. købte stencils, det er osse der Inken har bestilt en plade... De har MANGE sager...

   Slet
 5. Har fået min plade - leveringstid 18 dage. Glæder mig til at komme igang. Det er den store jeg har købt - ca A4-størrelse til 29 dollar, men kunne godt bruge den endnu større. Hvad koster den, Anne-Mette?

  SvarSlet
  Svar
  1. Leveringstiden er altid noget længere når det kommer fra Staterne :-) Men FEDT du har fået den... glæder mig til at se, hvad du får ud af den!! Den helt store plade koster ca. 70 dollars. Lidt dyrt trods alt :-) Rigtig go weekend Inken!

   Slet
 6. Har skrevet med Gitte fra Hobbyboden. Hun forhandler med nogen om evt at kunne importere Gellipladerne.
  Jeg har været i hendes butik mens den lå på Samsø . Det var da jeg var på højskole på Samsø inden den blev lukket .
  Gitte har mange lækre sager i sin butik.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt Kirsten (nu med billede igen :-) ) Det tror jeg der er mange der vil blive glade for!! Og jeg vil love hende at lave massiv reklame :-) Jeg har aldrig været der... faldt tilfældigt over den for en del tid siden da jeg ledte efter Crafters Workshop stencils som blev solgt på dansk jord... Spændende - vil helt sikkert følge med hos hende :-)

   Slet