onsdag den 16. januar 2013

En øde ø med rekvisitter - inspiration til konfirmation eller anden fest...

Gæsterne er inviteret, bordet er pyntet, men der skal jo også siges et "par borgerlige ord" til konfirmanden (eller hvem der nu ellers har inviteret til fest - synes som med de andre indlæg at dette ligeså fint kan bruges til andre fester end konfirmation) Manden og jeg valgte at holde tale sammen akkompagneret af billedslideshow. Men den største Bukkebruse ville osse gerne sige lidt og havde en idé om at bygge talen op over konceptet "Hvad Jeppe ville tage med på en øde ø..." Han synes det gav mulighed for både at sige lidt gas og lidt mere alvorligt - og samtidig lade nogle rekvisitter som små "ekstra-gaver"

Vi enedes om at lave en øde ø som kunne stå foran konfirmanden mens der blev holdt tale og så kunne Den Mindste Bukkebruse dele gaver ud efterhånden som talen nåede dertil, på den måde kunne han også være en del af underholdningen uden at skulle sige noget. (en stor fordel når man er lidt genert men egentlig  gerne vil være med :-)Vandet er et gammelt skriveunderlag (det øverse lag plastik blev skåret af) som blev malet i forskellige blå nuancer og lidt hvid som "skumtoppe".Øen blev skåret til af to blokke oasis - bare sådan lidt frihånds - limet sammen med limpistol og "pakket ind" i avispapir med vandfortyndet lim. Herefter malet i forskellige beige/sandfarver iblandet almindeligt sand. En tur til vandet var nødvendig for at samle lidt tang, skaller og en strandvasket pind - dette blev limet på hist og pist.

 Der skulle være et palmetræ; stammen er lavet af 2 forskellige størrelser "spidser" fra æggebakker, sat oveni hinanden og trukket lidt skråt foroven så træet hælder lidt. Det viste sig, at jeg i gemmerne havde noget "papir-halløj" (i mangel af bedre ord :-) )som primært bestod af kokosfibre. Det var oplagt at klippe en tynd strimmel og vikle om stammen, og efterfølgende male den brun. Ligeledes blev der lavet små ovale kugler som blev viklet ind i det samme og malet brune; vupti var der små kokosnødder. Nogle  limet op under bladende - nogle var faldet ned på jorden.

 Palmebladene er kraftige reklamer som først fik en gang gesso og herefter forskellige grønne nuancer. Klippet ud i frihånd og limet "tilfældigt" på med limpistol. En lille solstol blev til af flade grilpinde. Ved siden af solstolen står konfirmanden på hænder - et billede fra en ferie som blev limet på for- og bagsiden af en grilpind. 

Et lille skattekort over øen blev lavet af bagepapir som blev brændt lidt i kanterne og krydser sat hvor skattene kunne findes :-)
Skattene; et KÆMPE stort glas nutella (lavet på samme måde som den unge mand i håndstand), ID-voks til håret og den unge dame.... øøhhh... Det VAR jo fra storebror til lillebror og han var intet mindre end "nødt" til at have 3 mdr's abonnement på Magasinet M når han efter ferien skulle starte på efterskole. Så sadan blev det....
Talen blev  bla. bygget op over disse tre rekvesitter, men der blev også sagt andet, og efterhånden som talen nåede dertil, blev et nyt billede hentet frem og sat i ved et af de røde kryds - og gaven udleveret. Det er en idé som kan laves helt personlig til lige præcis den talen/underholdningen er til. Øen hér blev udelukkende bygget op af materialer vi havde i huset. Måske har du ikke det samme, men så har du måske noget andet. Ideen er hermed givet videre...


5 kommentarer:

 1. Sikke et flot projekt! Ej hvor en sjov måde at lave tale og indslag i ét, og god løsning, når mindste bukkebruse er lidt genert, det kan jeg godt forstå :-) tak for idéen, den er SÅ fin!

  SvarSlet
 2. Ja ikk' - Jeg synes osse det var en rigtig fin idé han havde - og så er det rigtig hyggeligt at lave sådan noget sammen; den ene idé tager den anden og med sådanne ting har man rigtig mulighed for at lave det personligt :-)

  SvarSlet
 3. super god ide

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak skal du have!! Og velkommen som fast læser - håber du med tiden finder andet du kan li'...

   Slet
 4. looks fun! :-)

  SvarSlet