mandag den 3. december 2012

Selvhærdende ler til adventskransen...

Allerede sidste år så jeg, mange steder i Blogland, selvhærdende ler som var præget - med det ene eller andet. Sidste år nåede jeg ikke at afprøve det, men ideen var jo stadig fin synes jeg. Da jeg så, i sidste weekend, fik en rigtig grov blonde (i virkeligheden ikke særlig pæn, til dét den sikkert oprindelig er tænkt til. Synes jeg. Men jeg er så heldig at have en Mor som har mig i tankerne, hvis hun ser noget blonde eller andet jeg kunne tænkes at "trykke" med. Lucky me!!)


Fra min mor var det selvfølgelig tiltænkt når jeg går i male- og trykke-mode, men jeg tænkte med det samme at det garanteret var perfekt at præge leret med. Jeg havde både en hvid og en sort selvhærdende ler - det viste sig dog at leret lever ganske godt op til sit navn; det hvide havde fået luft og var.... hærdet...

Jeg rullede en lille klump ud og trykkede et par hjerter. Da jeg konstaterede at det så rigtig fint ud kastede jeg mig over at trykke et større antal. Stjerner i 2 forskellige størrelser og små bitte hjerter.


Et par lag med gesso gav dem en fin kalk-hvid overflade og så var de klar til den adventskrans jeg havde set for mit indre øje. Så kransen nåede at blive klar. Hvid, "sprød" og med duft og "syn" af jul i midten...

15 kommentarer:

 1. Super idé Anne-Mette Hvor ser det altså godt ud. KNus Inken

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Inken :-) Blev faktisk også godt tilfreds med resultatet...

   Har lige trykt lidt papirer - igen :-) :-) Og vil prøve at lave dit trick med "kopi af sort billede" Hvis det funker viser jeg det frem - og linker naturligvis til dig for ideen :-) Det eneste jeg synes kan være lidt svært er at det er vigtigt at holde farverne til den lyse side... men lad os nu se!

   Slet
  2. Glæder mig til at se, hvad du finder på:-) Du kan sagtens trykke på mørke bunde. Knus Inken

   Slet
 2. Det ser super ud. Jeg har de sidste tre år lavet i papirler og trykt med små bogstavsstempler i. Det bliver også godt og leret er jo hvidt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) Jeg er også glad for den... Jeg kender ikke det der papirler. Har godt læst ordet forskellige steder, men ved faktisk ikke hvad det dækker over!?

   Kunne sagtens tænke mig det ser fint ud at trykke med små bogstav-stempler. Jeg lavede bordkort i den hvide ler og trykkede med små bogstaver som var til småkager - de blev osse ret fine.

   Slet
 3. Anonym23.00

  Ser fantastisk ud :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) :-) Mange tak Isa... Den lyser fint op på bordet synes jeg.

   Slet
 4. Ser super godt ud !. Elsker det ler, så nemt at have med at gøre. Legede lidt med det sidste år men skal snart have det fundet frem igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ahmen mange tak Bettina. det er nemlig rigtig nemt at arbejde med. Jeg er heller ikke færdig med det (og holder da øje med om du kommer med gode ideer :-) )

   Slet
 5. Anonym18.41

  Hej Omme.Godt at du kan bruge noget af det jeg "slæber" hjem til dig. Jeg tager, det som jeg tror du kan bruge, og så er det jo godt det kan anvendes til enten det ene eller andet.Adventskransen ser rigtig fin ud. Knus Mor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt "du slæber" :-) Og dét her var perfekt til at trykke med her. Er sikker på det vil fungere fint på min gelé-plade osse!
   Knus

   Slet
 6. Lækkerier Anne-Mette.
  Selvhærdende ler er altså fantastisk. Har bare ikke kunnet finde den hvide i år!!! Men så kan jeg vel gøre som dig. Male dem!

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) :-) Så dejligt "at høre din skrevne røst" Anette - og så mange tak :-) Faktisk synes jeg den her malede udgave er endnu bedre - ihvertfald til dét jeg skulle bruge dem til. Gesso'en giver en mat, kalket overflade. Og fin hvid....

   Slet
 7. Wauw, hvor er de flotte!
  Tak fordi du 'fandt' mig og gjorde mig opmærksom på dine kreative blog - glæder mig til at følge med :)
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita og velkommen her :-) Det er jo noget af det fede ved blog-land; muligheden for nye virtuelle bekendtskaber og masser af god inspiration. Jeg glæder mig nemlig også til at læse med hos dig.

   God weekend herfra hvor jeg kan kigge ud på totalt snedækket landskab :-)

   Slet