søndag den 16. december 2012

Det fineste "ophæng" og lækre småkager...

Et nyt lille hygge-hjørne har set dagens lys.... eller et jule-pyntet hjørne ihvertfald. Jeg deltog i en Give away hos hende her (sammen med mange andre naturligvis!!!) Da jeg ikke vandt besluttede jeg mig for at spørge Jette, hvad hendes fine bogstaver kunne erhverves for. Jeg synes ikke det er dyrt - så hop selv over og se... Hun laver rigtig mange fine ting. Og det ser ud som om man "kan få det so man vil" (altså her tænker jeg på form, farver osv.) I lørdags kom så konvolutten - og indholdet skuffede bestemt ikke!!


Jeg skulle lige ha' tid til at udtænke "hvor" og "hvordan" og der skulle lige laves et lille vedhæng. Jeg lod mig inspirere af den måde Jette havde stylet ophænget på - men valgte istedet at klippe en stjerne i noget camel farvet læder med sort snøre og en lille træperle. Baggrunden er det medfølgende bølgepap som jeg "flåede" lidt i, malede med lidt gesso og dryssede ganske lidt sølvglimmer (det ER jo jul, altså...) Sammen med nissen, lidt kogler, kanel og en træ-lysestage bydes der nu velkommen i et hjørne af gangen.


Og Nova... jamen, hun blev da simpelthen så skuffet over at sneen næsten var smeltet, at hun flåede en bold sønder og sammen, og dermed skabte sit eget indendørs snevejr. Jeg kan ikke sige det var den indendørs sne, som inspirerede mig til småkagebagning for dejen var allerede lagt i fryseren i fredags.

Jeg så en opskrift hos hende her som jeg bare MÅTTE prøve. Ja!!! jeg er helt med på at der har været ret meget mode og hype omkring lakrids. So be it.... Vi er nogle stykker i familien som elsker det. Nu såvel som tidligere... Så den her opskrift var jeg nødt til at prøve. Jeg ændrede lidt i opskriften da smagen gerne måtte være fremtrædende OG jeg havde en rest lakridssirup. Min opskrift er følgende (men hop gerne over til Lotte og se, hvordan hun laver dem. Og hvad hun ellers laver af fine ting :-) ) Desuden videregiver jeg gerne Lottes tip om lakridspulver i Tiger; (en pose med 30 gr. til 10 el. 20 kr.)

Lakridstrekanter;

500 g. mel
1 tsk. bagepulver
60g. lakridspulver (billigt i Tiger butikken)
1, 5 dl lakridssirup
300 g. smør
200 g. rørsukker
200 g. farin
200 g. hvid chokolade
2 æg

Ælt dejen hurtigt sammen, og tril dejen i 4 pølser ca. 3 cm. i diam. Dejen er MEGET klistret, så gør det på et stykke bagepapir, som pølsen/trekanten efterfølgende pakkes ind i.
Put pølserne i fryseren på en bakke eller andet, til de er hårde.
Skæres i tynde skiver og fordeles på plader med afstand imellem, da de flyder lidt ud.
Bages 8-10 min v. 180 gr.

Og en småkage med "kant" skal selvfølgelig ikke være rund.... vel!!? Aj okay.... lidt for søgt måske, men synes bare den skulle have en anden form end rund. Igennem ovnen røg også Mette Blomsterbergs brunkager og vores egen gl. opskrift på pebernødder. (Alt ér prøvesmagt, men mon ikke vi smager en enkelt mens vi tænder det tredje lys i aften - jeg tror det næsten....)

6 kommentarer:

 1. Dejligt at du kan li' det - tak for det fine indlæg : )

  SvarSlet
  Svar
  1. ja selv tak Jette!! Jeg mener hvert et ord :-) Jeg er meget glad for det.... Men tænker der måske skal et farvepift ved som du også havde (neon måske???? :-) :-) :-) )

   Slet
 2. Sikke et hyggeligt hjørne i gangen. Det må være dejligt at være gæst hos dig. Fint pynter det i hvert fald.
  God dag til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Lonni :-) Det var sødt sagt... jeg kan godt lide at have små hyggehjørner/kroge. Også go dag til dig :-)

   Slet
 3. Flotte billeder du laver :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Annette - du er velkommen tilbage :-)

   Slet