søndag den 23. september 2012

Mavefornemmelser og irritation af øjet...

Nogen gange kommer man mere "på arbejde" end man lige troede i første omgang; vi har nogle gode venner som har fundet to stykker stof til beklædning af noget "halløj" der skal hjælpe med at støjdæmpe deres stue lidt. Så vidt så godt...

I samme stue hænger et meget enkelt billede med 4 organiske blomster/former, som jeg har malet til dem for nogle år siden. Farverne herpå passede langt fra til de to stykker stof. "Dem maler vi da bare, så de passer bedre sammen".(en gang gesso så var de farver væk) Jeg klippede en frostpose op og lagde over stoffet så jeg kunne blande en grund-farve der rammer tonen.Og det er heller ikke dét at male "blomsterne" en anden farve der er et problem.Det er det med at få farverne sat sammen. Jeg har konsulteret farvehjul og mavefornemmelse (og min sofapude af Susanne Schjerning) og jeg synes bare at, hvis jeg bruger alle fire farver "kradser det lidt i øjnene".  Når stoffet hænger på væggen med afstand imellem, synes jeg godt de kan hænge der sammen. Men når farver skal være på samme billede.... ja så kradser det....


What to do!!?? Løsningen blev to små i den lime/senneps-farvede, en brændt orange og en bordeaux. Men det virker stadig ikke rigtigt. Måske den bordeaux skal ændres til lilla. Måske... Kom gerne med et bud så jeg kan få søndagsro i sjælen :-)

6 kommentarer:

 1. Anonym17.47

  Hej Omme. Med min farvesans kan jeg ikke give dig søndagsro i sjælen. Håber der er andre der læser din blog, som kan sige hvad du skal gøre. Go uge til din familie Knus Mor

  SvarSlet
  Svar
  1. :-):-) I lige måde til jer begge.... Knus

   Slet
 2. Pyha...jeg tror ikke lige jeg har en færdig løsning til dig...men det er klogt at lytte til mavefornemmelsen og jhvis det stadig kradser i øjnene så må der andre tltag til...Måske skal deti stedet være kontraster?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja mavefornemmelsen er man ihvertfald også nødt til at lytte til - ellers bliver man sjældent tilfreds. Med noget... Jeg er ikke færdig med at tænke over sagen endnu :-)

   Slet
 3. Åh ja Anne-Mette, farver kan være drilske mod hinanden. Uanset om de harmonerede før.
  "Støjdæmperne" forstyrrer - tror jeg! De er måske en anelse for sprælske og svære at komponere med andet!!! Men det er bare min første tanke!
  Umiddelbart siger mit indre billede mig, at farverne (og måske formerne) skal nedtones et af stederne. Enten i "støjdæmperne" eller i maleriet! Ville det hjælpe, hvis du udskiftede den bordeaux med en gråtonet nuance?
  Ved ikke om mit forslag overhovedet er til nogen hjælp, men det er det bedste, jeg kan komme i tanke om.

  SvarSlet
 4. Ja Anette - det kan virkelig genere øjet, hvis der er mislyd. Og det er bare ikke altid man helt kan finde løsningen.

  Jeg tror faktisk du er inde på noget af det rigtige... Talte faktisk i formiddag med min veninde om forskellige løsningsforslag -bla. om der skulle noget helt lys grå til... måske jeg kan lave en lyslilla gråtone... måske :-) Og tak for buddet- nogen gange er det godt med andre øjne

  Go dag med pigerne imorgen - dejligt at følge.

  SvarSlet