fredag den 10. august 2012

Klare farver og sjove tryk...

Tjahh... så lakker ferien hér også mod enden. Den seneste uge har været brugt på lidt af "this and that" - stort og småt som var det vi lige havde behov for. Der ér også blevet plads til lidt maling på fingrene. Lidt leg med farverne.


"Fik lov" - af ældste Bukkebruse - selv at sammensætte farver til en lille ekstra gave til en venindes fødselsdag. Han spurgte om jeg ikke kunne lave nogle gelatine-print.


Og jo... selvfølgelig. Gerne endda. Havde tilføjet et par hverdags-remedier til "tryk-stakken"; bunden af en kødbakke, som endda kan bruges fra begge sider. OG som lavede ligeså fede tryk som jeg havde forudset da den igår var på vej til skrald. En tur over grænsen bød på en gigantisk fluesmækker som jeg straks så for mig i dissekeret tilstand. Dén lavede også super tryk.

Nogle tryk blev bedre end andre. Sådan er det - og det er det sjove ved det; at man kan have en idé,     men aldrig helt vide, hvordan det ender ud. Ofte synes jeg det man kalder ghost print er det flotteste. Trykket har lidt flere detaljer, og er lidt mere "diskret" da en del af malingen er forsvundet i første tryk.  Gelatine tryk kan anbefales... Man kan sagtens selv lave en trykplade som kan holde til en del tryk; husblas, vand, en form og lidt venten på at det stivner.

 Jeg valgte at købe en Gelli Plate så jeg ikke behøver planlægge forud. Jeg er rigtig glad for den (ville dog gerne have haft den store) men synes også RIGTIG godt om de tryk man får ved den hjemmelavede. De er lidt mere ujævne og rustikke - SKØNNE synes jeg.

Efter at have leget lidt med rammen for at finde et udsnit jeg ville arbejde videre med, fandt jeg sort tush, flere stencils og oliefarve, endte jeg med et fint lille farverigt stykke som jeg har lovet får trykt "Stand out" inden det ryger tilbage i den sorte ramme med hvid passe partout.


En dejlig dag.... og ønsket om en skøn weekend fra Anne-Mette

7 kommentarer:

 1. Altså Anne-Mette.....nu er jeg blevet en anelse nysgerrig. Gelatine-print??? Det er et nyt udtryk for mig...og for den sag skyld også teknik.
  Hvad går det helt præcist ud på og hvordan laver man sådan en filur???
  Tak for inspiration. En nysgerrig én af slagsen.
  Og nyd den sidste stump ferie.

  SvarSlet
 2. Dét, Kære Anette, er noget du ville synes er rigtig sjovt. Det er jeg helt sikker på... Det er monoprint med en geleplade og derfor er der ikke brug for en trykpresse (mener jeg det hedder??!) Jeg har lavet én selv nogle gange af 6-8 blade husblas og den mængde vand der nu skal til i bunden af den beholder man vil bruge (ca. 2-4 cm. i højden). Der er (naturligvis :-)) inspiration at få på You tube og på gelliarts.blogspot.dk/ som er dem der laver den plade jeg har.... Lad mig høre, hvis du leger med det :-)

  SvarSlet
 3. Tak, du smukke kreative kvinde. Det lyder som en rigtig sjov leg. Når nu du fortæller om det, tror jeg, at jeg er stødt på det før....et eller andet sted.
  Det skal jeg helt sikkert prøve og måske er det noget, jeg kan bruge på billeskolen, hvor jeg skal til at undervise. Altså i Vildbjerg, som er en satellit af Herning Billedskole.
  Åååhh, det kriller allerede i maven. Det er længe siden jeg har stået med sådan en flok poder i et billedkunstlokale.
  Tak for vejledning.

  Må lørdag aften komme dig venligt i møde og søndagen smile til dig med solskin på krop og sjæl.

  SvarSlet
 4. Hvor lyder det super spændende med undervisning på billedeskolen!!! Det ville også give kriller hér :-) Jeg lover dig det er HELT sikkert noget du kan bruge der; Jeg har lavet det flere gange sammen med min yngste (som er 10 år) Der går rigtig meget sport i at finde sjove mønstre i alt det vi har lige omkring os. Æggebakker, blister-pakker fra piller, fluesmækkere m. diverse mønstre, blonder fra gl. slidte pudebetræk (selvom jeg nogen gange NÆSTEN ikke nænner det....)diverse udklip som fungerer som masking osv, osv. Egner sig rigtig godt til lag på lag på lag... vil prøve at lægge et kort på imorgen som jeg lavede til Jeppe til hans konfirmation :-) Tusind tak for dine søde ord - må alt det gode komme i DIN retning også :-) :-)

  OG tak for kommentarer Anette - det er SÅ dejligt med lidt feedback så man ved der faktisk er nogen i den anden ende... det gør glad (men det behøver jeg jo ikke fortælle dig. vel :-)

  SvarSlet
 5. Hej jeg synes det er nogle utrolig flotte prints du laver, så det må jeg prøve. Jeg har forsøgt at købe sådan en plade gennem gelliarts, men det ser ud som om de ikke vil sende den til Danmark.. Hvordan fik du din gelliplate?

  Mange hilsner

  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette. Velkommen til bloggen - og tusind tak for roserne :-) :-) Det er rigtigt at de ikke sender til Danmark. Jeg skrev til dem (mener det var dem)og de gav mig et par links til nogle som sender. Jeg er bange for jeg ikke har adressen mere, men jeg skal nok vende tilbage, HVIS jeg har. Dér hvor jeg købte kunne jeg kun får den lille udgave - ville ellers gerne ha haft fingre i den store :-)

   Slet
 6. Tak for svar:0) jeg prøver at skrive til dem, men jeg må selv i gang med at lave en, for jeg kan da ikke vente med at komme i gang:0)

  SvarSlet