mandag den 13. maj 2013

InsektHotel - måske en palle-idé...

Fos os bød søndagen bla. på lækker brunch i dejlige venners selskab. Manden fik øje på "noget" på terassen. (TÆNK at han så det først...) Jeg blev selvfølgelig osse nysgerrig.
 "Hvad er det?" 
"Et insekthotel" svarede værten kækt. "Lavet af ungerne og mine forældre..." 

Et HVAD?? Jeg synes bare det er en fed idé. Uanset, hvad det er eller kaldes. En skøn måde at pynte op med noget som rent faktisk passer i naturen. Med naturens egne materialer. (næsten da - hvis man altså vil være krakilsk)


Små bundter af kviste (som HAR været bundet med snor) flækket hårdttræ med borede huller (jer ser straks at resterne fra fitnesprojektet kan komme til nytte), lidt tykkere grene i fin flok. Og bag hønsetråd findes kogler, knuste rødlerspotter og bark. Og det fineste lille skilt til indtjækning i bunden.

Selve huset kunne fint bygges af palle-træ - måske man allerede ér igang med andre palle-projekter. Jeg synes det er SKØNT, og har vist det til Mindstemanden. Min egen lille Handymand :-) og sagt at jeg ønsker mig et liiidt større hus end sidst. Og nævnte morfar i næsten samme sætning (*host* *host* far)

Nåhmeen...Der kunne faktisk falde en gave eller to af om en uge. Nok næppe et insekthotel, da det vist er et lidt større projekt. Men "bare-fordi-gaver" er jo osse dejlige....

Ha' en dejlig aften - "bare-fordi" :-)

11 kommentarer:

 1. Du har da fuldstændig ret! Det er en mega fed idé! Aldrig noget, jeg har set eller hørt om før.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej vel :-) Jeg synes den er cool og HAR allerede jongleret videre i hovedet med, hvad den OSSE kunne indeholde :-) Tak fordi du kiggede forbi Anette (og som du ku' se har du fået en ny læser...)

   Slet
  2. Ja tak,- dejligt du vil følge med. Du er SÅ velkommen :o)

   Slet
 2. Anonym12.02

  Jeg er helt vild med "ensekthotellet" - det er skønt med sådan en kreativitet.
  De venligste hilsener
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne. Jeg synes osse det er ret fint - og elsker når man får helt nye ideer på den måde...

   Slet
 3. Er godt nok stødt på det for ikke så lang tid siden, super fed og sjov idé. Selvom det ikke er noget jeg selv ville lave, så sidder jeg alligevel og bliver lidt fristet. Om ikke så ved man da hvor insekterne er ;-))

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) :-) Altså helt ærligt (og det skal man jo være for det allermeste :-) ) så er det ikke for insekternes skyld men jeg tiltrækkes bare af teksturer mm - andre måder "at pynte" på. Og jeg kan bare godt li' de forskellige materialer. Ligesom jeg osse har noget kig på de stammer du viste frem i sidste uge der var brugt som "potter" til grønt. Dé er fede :-) :-)

   Slet
 4. Dem kender jeg godt, de er meget populære hernede. De fleste børn laver et i skolen :-) Man kan også købe dem som byg-selv i tommerhandlen. Tror faktisk at det ville være en vældig god ide til haven og dens insekter :-)
  Er spændt på at se hvad de får lavet :-) Hvor er du heldig med sådan en kreativ søn ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det altså bare sjovt Nola - dét er noget af det jeg elsker ved Blogland... så sidder man hér og tænker man har set noget helt anderledes...Og så er det alle steder hos dig :-) :-) Ér det noget de bruger for at tiltrække insekter???

   Det er skønt med sådan en lille handymand der forstår at svinge hammer og sav :-)!! (og du kan tro jeg viser HVIS jeg skulle være heldig :-) )

   Slet