tirsdag den 16. april 2013

Striber, prikker og marmorering...

Hvis man besøger os lige nu, er det tydeligt, at det nok ikke mest er til påske jeg pynter op (men kom igen til jul; en helt anden sag :-) )


Alligevel sker det tit når påsken nærmer sig, at jeg får lyst at lave "lidt æg". I år blev det med de lækre oxide inks og lidt andre (for mig) nye lækkerier fra Happymade.


Æggene er lavet med den såkaldte "smooshing" teknik (der findes masser af videoer på You tube ) Det eneste som er vigtigt er at tørre mellem hvert lag - så blander farverne sig ikke med hinanden men lægger sig som "lag på lag".


De rødlige æg pyntede jeg med stempler fra Altenews sæt Handmade tags og guld embossing (jeg modificerede striberne ved kun at stemple hver anden stribe. Istedet for min versamark pad brugte jeg min versamark pen)De blå-grønne æg pyntede jeg med det lækre marmor-stempel fra Kaisercraft. Det vigtigste hér var at kontrasten skulle være relativ stor, da strukturen ellers var svær at se når sværten tørrede. På billedet herunder har jeg desuden clear-embosset med tre lag så farverne blev mere klare (ret svært at fange på foto desværre)
Æggene blev samlet to og to omkring et stykke guldtråd. (Sørg for at embosse inden.... tråden holder - sjovt nok - ikke til varmen fra varmepistolen :-) )

Som en sidste lille bonus har jeg bare lyst til at vise, at det fine "ægge-sæt" fra Marianne indeholder små "dutter" så man kan omdanne æggene til balloner. Kortet er IKKE færdigt - blot hurtigt lagt op på en baggrund jeg havde liggende.


Jeg lod mig inspirere af det nye card-kit fra MFT, som består af et ballon-alfabet. Så at sige. Med alfabetet fra Dixicraft (eller hvad man ellers kan blive fristet af ;-) ) og lidt inlay-diecutting, kan man let lave eget ballon-alfabet.


Den søde pige, som sagtens kan holde såvel shoppingposer som balloner, er fra MFT.

Dette var alt fra mig. Jeg ønsker dig en rigtig glædelig påske - og tak fordi du læste med.

Anne-Mette/gallerilarsen.

14 kommentarer:

 1. Det ser så fint ud det du og Marcus har lavet .
  Den film er jeg også helt vild med :-)
  Jeg går stadig og venter på at der måske kommer en dansk forhandler af Gelli Plate. Jeg VIL ha en ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kirsten - det gav virkelig blod på tanden med nye lækre farver!!!
   Synes bare den video er så fin; som jeg skriver i indlægget; et helt lille kunstværk. Så vi må fortsat heppe på en dansk forhandler :-)

   Slet
 2. Det ser flot ud. Jeg kan ikkelige finde linket til videoen ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, tak Jeanette...Hvis du trykker på pilen virker den så ikke?? Det gør den når jeg trykker, så håber det hjælper :-) - den er ret fin...

   Slet
  2. Jeg kan simpelthen ikke se en pil på min skærm - mystisk !
   Har du måske et link så jeg selv kan prøve at søge på ?

   Slet
  3. Dét var da for mærkeligt!!! Hvis du klikker på teksten "Gelliprinting a different approch" starter videoen så ikke??
   Men ellers er der et link her :-) https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=m7mAJkcY45M

   Håber det lykkes...

   Slet
 3. Flotte billeder og skønne farver! Herligt når sønnen selv er så optaget af processen, det er dejligt!
  Rigtig god dag til dig/jer begge to :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Nola - ja det er rigtig hyggeligt når han bliver så optaget. Og er så interesseret... God dag til dig også. Smuk og solrig hér - jeg gætter samme og måske lunere hos dig :-)

   Slet
 4. Det ser så hyggeligt! Dejligt med kreativt samarbejde og jeres projekt ser jo fantatiskt ud :-) det må altså være så sjovt at arbejde med de gelli plate projekter og dit maleri ser så fortryllende og energisk ud - sådan en process må være skøn at overvære, alt dine kunstværker fra scratch til det endelige resultat :-) sejt link, elsker at opdage forskellige kunstneres verden, tak for det og ha en rigtig smuk dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ér også hyggeligt!! Og fedt han også har lyst til at være kreativ - på enten den ene eller den anden måde. MIT billede nærmer sig afslutning nu. Tror jeg... Jeg mangler lige "DET" som jeg ikke helt har besluttet hvad skal være - så nu går jeg lige og kigger lidt på det...
   Håber du har nydt den helt igennem skønne weekend Mette - det har vi hér (derfor "glemete" jeg osse alt om blog for en stund)

   Slet
 5. Her virker alt som det skal. Filmen kører med dejlig inspiration.
  Er der noget bedre, end når nogen gider lege med. Dejlige billeder med yngstegutten i aktion.
  Tak for nye input til kreativiteten, Anne-Mette :D
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at vide Anette :-) Jeg ku' simpelthen ikke greje, hvad der var galt... Jeg synes den er ret fin!! Nu er weekenden ved at lakke mod enden men, hvor har det været skønt med rigtig udevejr - håber DU osse har nydt...

   Slet
 6. Ja, man har altid en størrelse som passer en bedst... men udfordringer er også gode. Da jeg udstillede i påsken skulle vi også male min. 1 billede på mindst 1x1 meter. Jeg malede 2 stk på 1 x 1,40 (det var hvad der max. kunne blive plads til i bilen ; ) - jeg målte og bestilte lærreder efter det) Pludselig sker der noget helt andet, når man går op i størrelse! Jeg viser dem en dag på bloggen, når jeg får lidt luft i programmet igen : )

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du helt ret i Jette - at udfordringer er gode! Og der sker nemlig noget helt andet når man man sådan bevæger sig ud på knap så kendt "vand"

   Glæder mig til at se de to du fik malet - jeg synes du laver nogle virkelig fede ting...Men der skal være tid; jeg kan jo høre du har været på eventyr - ååhh hvor er dét fedt med den slags!! Håber du har haft tid at bare at nyde her i weekenden (nyde kan jo være alt muligt - bare man selv synes det er noget man nyder :-) ) Ha' en god uge Jette...

   Slet