fredag den 12. april 2013

Fine huse og total fredagshygge...

Eftermiddagen igår stod på store doser livsglæde (okay...osse doser af drengesved, men det blev overdøvet af glæde, dygtighed og stolthed) Sammen med min mor var jeg taget til Herning for at se Efterskolernes opvisning - og dermed også Staby Efterskole og Mellemste Bukkebruse. Jeg bli'r sgu så glad. Og stolt. Både af ham men også alle kammerarterne og de unge fra de andre skoler. De stråler og er så ranke og viser med stolthed, hvad de har trænet på hele vinteren. Og ingen hepper som efterskole elever. Også på de andre skoler. FED fed steming - også for os som IKKE var på gulvet. (ingen billeder - havde glemt kameraet...)


Tænk så at komme hjem til de fineste træhuse som den Mindste Bukkebruse har savet og pudset i værkstedet. Han ville så gerne lave sådan et hus til os hver, fordi han huskede jeg så godt kunne lide dem da vi købte som gave for nylig. OG en lille seddel om at de var klar til maling så dét kunne fredagens lock out passende bruges til. Vi synes begge sådan en dag er rigtig hyggelig - når der er TID til det.

Valget var svært for ham da skuffen med ALLE farver åbenbarede sig - for mig lidt lettere; jeg valgte at hvidvaske med fortyndet gesso og efterfølgende neon-orange-koral på taget og med løbere. (Kraftigt inspireret af Anne Boysens huse i såvel træ som beton -YUM)


Drengebarnets glæde var ikke til at tage fejl af da jeg til spisetid havde re-pyntet fadet på bordet og mit fine nye hus stod der :-) :-)Der ventede flere overraskelser....Sendte Manden en sms om at køre forbi blomsterbutikken efter et par hvide roser jeg skulle bruge; han mente han måtte ha' læst forkert for istedet hjembragte han den fineste buket som nu står og pynter til weekend. Bare fordi "det vist var længe siden...." Jeg holder ikke mandtal, men bliver bare rigtig, rigtig glad. Og med Ældste Bukkebruse ved gryder og pander og udsyn fra sofaen til min smukke buket - SÅ blev der dømt GO' WEEKEND. Også til dig...

18 kommentarer:

 1. Hvor lyder det dejligt!
  Jeg forstår rigtig godt din stolthed over at se dem folde sig ud.
  Og hvor ser din store mindste bare sød og koncentreret ud med sit hus.
  De blev fine - husene. Er vild med det løbende neontag.
  Rigtig god weekend til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maj - fra refugiet?! :-) Ja jeg blir helt glad i maven når jg sidder der til deres opvisninger, hører om deres ungdomsliv (ældste er godt 17) hygger med Mindstefyren Og som du siger Min store mindste :-) :-) kalder ham Mini og det er han ikke altid heeelt tilfreds med; men han ér og bliver jo MIN Mini. Osse når han engang bliver 195 som Største Bukkebruse :-)

   Tak Maj - og en dejlig weekend til dig osse. Der, hvor du er...

   Slet
 2. Anonym22.24

  Hej. Det har da været en rigtig hyggedag, sikke fine huse Marcus havde lavet og så fine farver de fik. Det er en go start på week-enden. Fadet, huset, lyset, lysestagen, rosen og den lille fugl ser rigtig fin ud. Knus Mor.
  Ps Glemte at kommentere buketten fra manden din, den er meget meget flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var rigtig hyggeligt :-) Han havde sådan gjort sig umage!! Og buketten....den er bare SÅ fin :-) :-) Knus

   Slet
 3. Dejligt når man kan være kreativ med sine børn, og ekstra dejligt, når de bliver så store, så de kan gøre en del af forarbejdet, som fx at save og pudse huse. Desværre gider mine børn ikke rigtig de ting jeg beskæftiger mig med.
  Skal til opvisning på torsdag i Forum i Horsens. Min datter går på BGI - også en efterskole, og jeg er lige som dig imponeret af deres kunnen samt deres stolthed. De er hammer dygtige, og jeg får næsten tårer i øjnene, når jeg ser min "lille" pige komme ind med fanen.
  Det bliver ikke til så meget for mig for tiden, trods lockout, men inden længe skal jeg på kursus hos Anne Nowak, så mon ikke der bliver smidt lidt på bloggen.
  Rigtig god weekend til dig og din familie. Knus Inken

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også det er hyggeligt - særligt når tiden er der :-) Så vil jeg ønske dig en skønherlig opvisning på torsdag - man bliver glad helt ned i maven!! Jeg glæder mig sådan over at følge dem fra første opvisning og til slut på sæsonenen; åårhh så dygtige de er blevet!!

   Ville SÅ, SÅ gerne lære at trykke; først Bettina og nu Anne, ahmen Inken, blir en smule misundelig :-) (på den gode måde - og så glæder jeg mig til at se, hvad du får lavet!!)

   Slet
 4. Hvor er husene bare blevet fine, god detalje at malingen løber ned af siden.

  God weekend.

  Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mona :-) Jeg er rigtig glad for at Sønnikke sådan gik i værkstedet for at glæde mig. Og detaljen kan jeg desværre ikke tage æren for - Ideen er Anne Boysens, men det var sjovt at lave.

   Go weekend til dig osse Mona

   Slet
 5. Fine huse og blomster. Har også en elev på BGI , og jeg skal også til opvisning i Forum Horsens. Det er bare højdepunktet på hele året. Man får gåsehud på armene når de kommer på gulvet, og måske en lille tårer i øjenkrogen. Det er simpelthen en festdag hvor forældre og gamle efterskole elever mødes og hylder de unge mennesker :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annette. Sjovt med to læsere der har elever på BGI :-) Håber du osse får en super opvisning på torsdag; de fortjener en hel masse hyldest så klap løs (og fæld osse gerne en tåre :-) )

   Ha en dejlig weekend Annette...

   Slet
 6. Kan godt forstå at du er stolt.
  Det har du også god grund til.
  Så flinke de er alle dine drenge.
  God dag til dig.
  Klem lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lonni. Ja... jeg er stolt. De ER gode unger!! men det er vel i virkeligheden de fleste. Og jeg er vist ikke særlig objektiv :-) Men dét gør dem altså ikke mindre skønne...

   Ha en dejlig weekend Lonni.

   Slet
 7. Av, hvor er de flotte de huse, så flot lavet. Dejligt med sådan nogle super kreative drenge :-) øj hvor blev de flotte, er helt vild med begge farvevalg. Smukt smukt lysfad. Sikke en smuk buket, hvor betænksomt at bringe en så smuk buket til hans smukke hustru. Håber I nyder weekend, knus herfra :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Taark Mette. Jeg blev også rigtig glad for hans fine stykke håndværk og hans søde tanke. Og glæden da fadet var pyntet :-) :-)Og Manden - han fik altså osse lige et kys (eller et ekstra :-) ) Mette jeg håber du også kan mærke temp. stige og NU er det forår - så ha en dejlig uge!

   Slet
 8. Kan man blive andet en glad og stolt...på ingen måde. Skønne drenge du har både - i alle størrelser og aldre :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej vel :-) :-) Ja det ér nogle dejlige unger - HHELT OG ALDELES OBJEKTIVT set. (selvfølgelig er de osse alt mulig andet - men allermest dejlige :-) ) Håber Du har fået lært fra dig i weekenden - er slet ikke i tvivl. Glæder mig til at se, hvad de har lavet...

   Slet
 9. Anonym20.02

  Kære Anne-Mette. Det er så dejligt inspirerende - selv om jeg er mest til garn og stoffer - at følge din blog og dele lidt familieliv. Stort knus til dig og dine. Tak for hvad du deler med os af tanker. Tante Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tante :-) Tusind tak...både for dine ord og at du lige lagde en besked. Og læser med på den anden side :-) Det er hyggeligt. Hils Morbror Jørgen mange gange - og knus til jer begge osse...

   Slet