tirsdag den 23. april 2013

Fristet, Inspireret - eller begge dele...

Med egne - og andres - lockoutede drenge- og pigebørn ser MIN hverdag altså OGSÅ ret anderledes ud. Der er ikke lige helt den samme struktur, men alt i alt synes jeg faktisk det går ok (også selvom det betyder mindre overskud til bloggen for mit vedkommende :-) )

Det skyldes ikke at jeg - og vi - er gået helt i stå. blandt andet blev jeg, i sidste uge, temmelig fristet OG inspireret hos Liselotte af lækker forkælelse til familien. Vi skulle aflægge visit på Staby efterskole til nye elevers aften torsdag, og selvom Mellemste Bukkebruse også går der i år, er han jo også "ny elev" næste år. Han elsker lakrids i kager så der var ikke langt fra tanke til handling (og videre til købmanden efter past. æggehvider)

I mine marengs blev der brugt en skefuld lakridssirup og ca. 10 gr. lakridspulver og der var ret stor begejstring at spore. Også hos Største Bukkebruse, som mente det var de bedste marengs han nogensinde havde smagt!! Sprøde og knasende udenpå - seje og lakrids-agtige indeni - Uuhhmmmm. Jeg siger det bare...
(hér fotograferet i et nyt køb - en kobber isspand med stjerner. Jeg synes den var så fin (ikke lige som isspand men måske med et bloklys i når jeg lige finder dét jeg synes den skal pynte sammen med....?!)

Men det er jo mere inspirartion at hente derude i cyberspace... Disse (I)phone-sleeves lavet efter Binemors Diy er syet af mangen en blogger; forståeligt for de er fine og enkle. Nemme at style liiiige som man gerne vil.


Hér var det et par cowboybukser med hul i knæet, som blev til shorts til Mindstemanden OG et sleeve til en konfirmand som bare rigtig gerne ville have en "i blå". Gik i gemmerne for at se, hvad jeg synes passede og endte med grå syning og elastik, blå knap og for- og bagside af bukseben.... Voila....

Næste emne var et tørklæde og pt. ér jeg bare mest til tørklæder som rør. Sådan var det indkøbte tørklæde ikke lavet så den blev kortet lidt op og syet sammen. Og tilbage stod jeg med et stykke med lækre farver.


Stoffet var for tyndt og sart, men med dobbeltklæbende vliseline strøg jeg det på et hvidt pudebetræk, og endte med et stykke fint og kraftigt stof. Klar til syning og montering. Og aflevering til glad veninde. Så jo...jeg vil helt sikkert fortsætte med at lade mig friste. Og inspirere. Dét dur...

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. ha ha - siger DU??! Queen of krudt :-) Det er jo ikke lavet på en time jo...vel :-) :-)

   Slet
 2. Åh, jeg savlede også over den lækre lakridsopskrift hos Liselotte! Vi har, trods nyindkøbt Kitchen Aid, indført sukkerrationer her på matriklen, så vi bager ikke søde sager for tiden....
  Og skønne mobilpunge - særligt den sidste har de skønneste farver.
  Skøn aften til dig, kære kusine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Arrgghhh.... lige dér sprang sveden og den dårlige samvittighed :-) Vi har ingen Kitchen Aid og desværre heller ingen sukkerrationer...så jeg kastede mig glad ud i det og for søren de var gode :-) :-)

   Jeg er osse ret vild med den sidste (og helt vild glad for tørklædet osse. Tror osse jeg selv skal have en.

   Mange tak for sidst Louise - Jeg synes det var en rigtig fin dag. En god afslutning at tænke tilbage på. Tak søde kusine, for at kikke ind og lægge en hilsen. det gjorde glad!! Knus

   Slet
 3. Hold da op, du spilder ikke tiden væk :-D
  Kyskagerne så jeg også...og siden da står de også på min to-do liste :-)
  Ha' en dejlig dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Få dem hurtigt streget fra to-do til have-done; de er SÅ gode!!! Uhhmmm... Mon det er "hvede-dag" i Zurich imorgen osse? Jeg havde nær glemt det men tror da jeg skal have bagt en portion imorgen... Go' weekend når du når dertil Nola!!

   Slet
  2. uhh så glæder jeg mig til dem :-)
   Nej, desværre ingen "hvede-dag" her :-I, og jeg har ikke rigtig selv mod på at bage nogen, så det er en af de traditioner som er gledet ud her hos os.
   Også en god weekend til dig :-)

   Slet
 4. Altså du er altid så ihærdig og inspirerende! Gisp hvor lyder de lækre jeres lakrids marengs! Fik engang prøvet at lave dem med raw lakrid pulver og de var gode, men med lakridssirup uuuuhm det må da prøves på et tidspunkt. Så smukke sleeves og så forskellig artede, super flot arbejde. Håber I fik nogle dejlige hveder! Ja men nu blir hverdagen da vist normal igen, der kan hurtigt ske ngt. Tusind tak for inspiration og din fantastisk søde kommentar igår. Ha en dejlig weekend, kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ahmeeen...for Søren da :-) :-) Hvordan kunne jeg glemme jeg havde din søde kommentar stående uden at have givet dig et par ord tilbage.... Jeg håber du får tid at lave de der marengs; de smager af flere :-) :-) Jeg synes det er vildt imponerende alt det du har gang i, bla. som gæsteblogger hist og her, men som jeg har skrevet før så forstår jeg det godt - det ER flotte sager du tryller frem. Nu er det weekend igen - og jeg håber du må have en skøn en Mette :-) Kh. AM

   Slet