fredag den 30. august 2013

Fjer, fjer og...

Jeg har haft gang i lidt forskelligt siden sidst, men ikke sådan for alvor fået færdiggjort... idag fik jeg lyst at finde den samling frem, jeg hen over sommeren har samlet sammen. Nød at jeg stadig at kunne sidde i ude (Når man ikke har en overdækket terasse må man jo tage carporten i brug :-) )


Helt sikkert inspireret af, bla. af de virkelig smukke serigrafitryk Nola har lavet. Samlingen af fjer var dog påbegyndt inden, men hun sparkede virkelig til lysten; at prøve Gelli platen sammen med fjer - fundet på morgen ture i regn og sol. Mest det sidste.


Jeg gik efter "enkelt" - for bedre at få detaljerne med. Sort, hvid - og alt der imellem. Efter nogle tryk hev jeg den blå med i legen osse... Jeg trykkede på forskelligt papir for at se om det gjorde nogen forskel i forhold til detaljerne. Hvis jeg skal lave collage er jeg blevet rigtig glad for at bruge smørrebrødspapir på rulle.


Til gengæld tåler det kraftigere papir at man trykker hårdere/gnubber flere gange, hvilket ofte resulterer i helt fine og tydelige detaljer. Det sker næsten hver eneste gang jeg sidder med "den herlige geléplade" at jeg bliver grebet af det. Liiiige skal prøve, på en anden måde, med en anden farve eller, hvad der sker, hvis jeg trykker noget ovenpå. Noget lykkes - eller bliver rigtig spændende. Andet det stik modsatte. 


Resultatet bliver næsten altid en stor stak papirer som jeg senere kan dykke ned i. Trykkeseancen idag var sjov- og som med så meget andet - var det de "mest uperfekte fjer" som gav de mest spændende tryk.
On that note... Hav en skøn weekend -måske med uperfekte planer...

(I'm linking this post to septembers colorful Gelli Party at Carolyn Dubes blog a colorful journey)

28 kommentarer:

 1. Masser af helt uperfekte planer, her ... smiler ;o)
  Hvor er de blevet smukke og jeg her da vildt inspireret.
  Ser pludselig mulighederne ... alle de smukke ting, der kan foldes, males, dekoreres med de smukke tryk.
  Super fedt.
  Rigtig dejlig weekend til dig, kære ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor dejligt Hanne...at kunne inspirere lidt :-) Der ér nemlig rigtig mange muligheder - ligesom der er uendelig mange ting at trykke med.... Dejligt at høre der var masser af uperfekte planer - som forhåbentlig endte med en masse perfekte oplevelser/minder!! Håber du må få en dejlig uge i det svenske....

   Slet
 2. Hvor fede tryk...jeg gjorde en del i fjertryk sidste sommer og jeg fik da helt lyst til det igen...Nu må jeg have gang i den geliplate...De uperfekte...ja det er som regel dem der er finest...det kan vi hurtigt blive enige om!
  Jeg ar helgigvis en stor kasse emd samlede fjer også fra denne sommer i sol og i sol og i sol! God weekend til dig og dine!

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er du sikkert én af stederne jeg er blevet inspireret kirsten - følger jo med og ser alle dine tryk. Men du kender nok dét der med at man ser noget, lagrer det allerbagest, og pludselig kan man ikke huske OM man har set det, i givet fald HVOR man har set det osv. Jeg er ret vild med de helt fine detaljer man kan få frem.... håber du må få en go' uge - sikkert med masser af "små guldkorn"

   Slet
 3. Hvor er det et fedt projekt... Jeg må på stranden og samle fjer. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. TAK Tina.... ja det må du da...straks... (måske i kombi med en af dine badeture :-))

   Slet
 4. Hvor skønt at kunne være med til at inspirere en smule :-) Flotte flotte fjer, dem er jeg ret vild med og det er jo en helt fantastisk effekt!! Er spændt på hvor du finder på at indsætte dem :-)
  Rigtig god weekend :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen dét gør du Nola - og langt mere end en smule!! jeg er stadig helt skudt i dine serigrafitryk.... Tjjaaahhh....hvor de skal bruges...dét grubler jeg lige lidt over. Tror jeg fik en idé da jeg bladrede igennem august nr. af Bolig magasinet - men lad os se, hvad der sker! Ønsker dig en go' uge med masser af kreativitet!!

   Slet
 5. Fede fede tryk - det vil jeg også prøve. Nu må jeg ud og samle fjer.
  Fortsat god weekend, Anne-Mette og tak for snakken i sidste uge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Årrhh TAK Inken!! Og selv tak - det var en rigtig god snak, som gjorde mig lidt klogere (håber det var nok til at jeg tør prøve det af :-) ) Spændende med dine/jeres nye projekter :-) Ha' en rigtig dejlig uge, Inken...

   Slet
 6. Det ser SÅ godt ud!!! Særligt det nederste billede er jeg vild med. Det må i ramme :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind Tak altså :-) :-)Det var en rigtig sjov proces - og jeg elsker når papiret skal trækkes af og jeg kan se, hvad jeg fik ud af det.... IKKE til at forudsige. Måske jeg sku' putte den i ramme - det vil jeg da overveje :-) Ha' en god og kreativ uge Nanette!!

   Slet
 7. "En lille fjer på", kunne man fristes til at sige....høhø.
  Det ser godt ud, Anne-Mette. Inspirerende - og tak for det.
  Har aldrig overvejet at inddrage fjer på den måde, men det må jeg vist hellere få lavet om på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tøhø....måske så du på Facebook at jeg osse var nødt til at spinde" lidt over dét med fjeren.det lå jo liiiige til højrebenet altså :-) Må være fordi vi er virkelig vittige ;-) men TAK Anette... det var en rigtig sjov proces. jeg kan rigtig godt lide det uforudsigelige (selvom det også er dét der kan frustrere tilsvarende - ha ha)UD i naturen og find nogle "sjuskede" fjer. Ha' en super uge Anette - Mon du ér begyndt med billedeskolen igen?

   Slet
 8. What stunning prints you've made! The feather is amazing! So glad you shared this with the party!

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much Carolyn - and thank you for hosting the party :-) :-)

   Slet
 9. beautiful prints! What a great idea using the feathers!

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you Rhonda... I will have to do it again :-)

   Slet
 10. Theses are beautiful!

  SvarSlet
 11. Oh WOW! These are beyond gorgeous. I love the delicate look of the prints. Great artwork. Suzanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much Suzanne....

   Slet
 12. Fine fjertryk, både NOlas og dine egne. Kan se fjer dukker op rundt omkring som posterprint, som print på puder og på smykker, så tror da der skal gå lidt fjer i den i weekenden hvor der forhåbentlig bliver lidt kreatid. Har nogle stoftrykfarver, så måske det der kan trykkes lidt stof til en pude. Tak for inspirationen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen fjer må være det nye sort :-) Måske du har fået trykt lidt i weekenden Karin?! Du har virkelig gang i mange fine ting så glæder mig til at se...tusind tak for din hilsen Karin

   Slet
 13. Hold da op, hvor er de flotte! Er helt vildt imponeret, er det mon nogle du laver på bestilling? Måske jeg lige kan sende dig en lille mail... har vist din adresse et sted. Og inspirationen er er jo bare en fantastisk ting, det gør vi jo alle - det er bare ikke alle der får sådan et lækkert og personligt udtryk frem.

  SvarSlet
  Svar
  1. åårhhh tak Anita, hvor er du sød... har sendt dig en hilsen :-)

   Slet
 14. I would love to know how you created these amazing feather prints but I cannot read your blog. Do you have a translate button? thanks. suzschultz23@aol.com

  SvarSlet
 15. It's wonderful what you obtain with Gelli Plate and few feathers... I think I'll try to do like you this week end but it seems very difficult..... I am afraid : more is too much and less is not enough....

  SvarSlet