søndag den 8. december 2013

Engle på rad og række...

Da jeg så den lille engel hos Tina den anden dag tænkte jeg at det var et perfekt "moster-niece-projekt" En lille fod-engel gør sig nu engang bedst i de mindre størrelser - og ikke str.. 47- 48 (selvom Den Største Bukkebruse og jeg kort overvejede hvordan dét ville se ud på juletræet :-) )

Min søde niece var med på ideen - selvom hun lige kort overvejede dét med at få maling på fødderne OG om hendes Mor mon ville blive sur. Jeg lovede hende, at det med garanti ikke ville give sure miner. I første omgang skulle vi bare lige lave to; en til mor og en til far. Og så én mere. Til Mosteren som jo osse gerne ville have én at hænge på træet. Men så var der jo osse Mormor og Morfar. Og Bedste. Og Bedstefar. "Oooggøøhh.... så syn´s jeg det er lige meget med faster Anne...." Det kræver vist ikke den store doktorgrad at regne ud at vi selvfølgelig OSSE skulle lave en til Anne.


Vi hjalp hinanden med at blande akryl i de farver Cille valgte og malede fusserne i "kjolefarve" og "hud" og trykte på akvarelpapir. Jeg tegnede, vinger, arme & ben, Cille malede med Caran d'ache. Herefter fik vi i fællesskab malet vingerne med guld og lavet små detaljer - lige som hun gerne ville have det. (Dog tror jeg at de lilla engle skal have detaljer med en hvid pen istedet for den sorte som ikke ses så tydeligt)


Bagpå englene blev årstallet skrevet.Det var sådan en hyggelig formiddag og jeg synes simpelthen de blev SÅ fine. Jeg vil glæde mig til at tage min frem og tænke på dengang Cille var lille. (Jeg kan faktisk rigtig godt lide tema-juletræer MEN jeg kan allerbedst lide de mange forskellige historier vores træ rummer. I al sin forskellighed. Jeg viste noget af det frem sidste år hér)

Rigtig glædelig 2. søndag i adventtil alle.

8 kommentarer:

 1. De er godt nok også fine. Og ja pynt med historie, er noget af det skønneste. Jeg glæder mig så meget til at gå krea-amok med de børnebørn, der forhåbentlig engang kommer. Kom så i gang, kære sønner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de blev bare rigtig søde - og så var det sådan en hyggelig ting at lave sammen. Lad os håbe dine sønner snart får skub i sagerne - ha ha ha.... Ha endnu en dejlig og kreativ december uge Karin!

   Slet
 2. Hvor er det altså nogle søde engle. Hvis det var muligt at lave det med 20 børn i en første klasse, ville jeg gøre det. Går lige i tænkeboks - kunne jo gøre det med 5 elever af gangen. Sidste uge lavede vi engle med både hænder og fødder. Foden som den du har lavet, og hænderne brugte vi som vinger. De blev klippet ud, limet sammen og til sidst fik de "tøj på". Blev pyntet med mønstret papir. I stedet for at tegne ansigtet, limede vi et billede af elevernes ansigter på.
  Husk du skal finde et motiv til en ramme, når du har tid.
  Var tæt på Struer sidste weekend - overvejede at kigge forbi. Men du var jo ikke hjemme.... God aften til dig og dine. Inken

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror faktisk fint man kunne lave dette med en klasse. Som du siger; nogle stykker af gangen. De kunne måske - to og to - male en fod på hinanden...?

   Inken jeg bliver helt flov, men må jo blankt erkende at sådan er det med mig og min hukommelse. Jeg mente bestemt jeg havde skrevet til dig efter du havde sendt ideen med mit dildbillede. Jeg blev faktisk helt rørt da jeg så det; over at du havde gjort sådan noget for mig.... Henvendte mig hos den ældste som sagde at han godt kunne "omvende" farverne (og måske osse fjerne skålen så den ikke ses) Tænk hvor jeg glæder mig!!!!!! Han har nok ikke tid at fedte rundt med det før i juleferien, men mon ikke osse du har nok af projekter inden!? Endnu engang tak! Jeg føler mig meget heldig :-)
   Hvor sjovt du var på disse kanter - ring endelig hvis du er en anden gang :-) :-)
   Ha en dejlig december uge Inken.

   Slet
  2. Lyder rigtig godt, hvis din søn kan gøre billedet klar til print.
   Send filen til mig, når den er klar, så skal jeg nok returnere en ramme til dig :-)
   God weekend til jer - min mand og jeg tager til Berlin i morgen. Knus Inken

   Slet
 3. Anonym13.49

  Hej bliver så glad af at se Cecilie hygge med sin moster, og hvor er det bare sjovt, at man kan fremstille en engel af Cecilie`s fod. Jeg ved at hun har nydt dagen med dig. Knus mor

  SvarSlet
 4. Hvor er de bare charmerende og der er da vidst ikke ngt. sjovere end at få maling på futterne i den alder. Er slet ikke overrasket over hvilken fantastisk og kreativ moster du er:-) Håber I havde en rigtig dejlig weekend og ha en dejlig uge, kram Mette

  SvarSlet
 5. Havde mine unger ikke været for store til det, var jeg straks gået igang med at male deres fødder. Men altså, med hhv. 39, 43 og 45 i sko, så tror jeg charmen forsvinder - eller det bliver i alle tilfælde en anden form for charme de kommer til at udstråle :-) Jeg vil lagre ideen til jeg engang har børnebørn, og ellers vil jeg prøve at låne nogen med mindre fødder.... RIGTIG sød idé i alle tilfælde.

  SvarSlet