tirsdag den 20. august 2013

Fra dengang Mor var dreng...

Jeg har fået fingre i en flok gamle blade - det ældste fra 1963. De er tænkt som elementer i collager, måske til at trykke på - og måske blive inspireret af billeder eller tekst deri.


Uanset, hvad de bliver brugt til på sigt, har de ihvertfald givet smil på læben - og tanker om "dengang". Reklamerne er De's, der tales til den dygtige husmor, den mandlige kontorist med pressefolderne på rette sted (nåh ja... og den rigtige lighter) Timeglasfiguren er tydeligvis osse i fokus.


Og så er der de historiske glimt; Mordet på Kennedy og forlovelsen mellem Dronning Margrethe og den - dengang - kommende Prins Henrik. Sjove tilbageblik. Ikke mindst prisen som dengang i 1963 var den nette sum af 1,10 kr.

I en helt anden boldgade, skal der da lige lidt billeder med fra dagens hygge med en rigtig god veninde. Om noget har vi vores tilgang til, og glæden ved, det kreative til fælles. Særligt med rod i maling (og "gras" som hun kalder det - fingre fedtet ind i akrylmaling er "gras" på den fede måde :-) ) Selvom jeg, som nævnt den anden dag, IKKE mangler redskaber at trykke med, er det alligevel svært at gå forbi de forskellige gode sager på morgenturen.... "måske kunne man....", "det kunne se flot ud i kombination med...." - og med hjem kom en rigtig go' håndfuld "engangsredskaber".


Indrømmet; idag var det måske ikke lige det mest banebrydende vi fik lavet. Det var ALT for længe siden vi havde set hinanden. Rigtig mange ting skulle vendes. Både i den lette og lidt tungere genre. Lidt blev det dog til - og udvekslingsdelen er bestemt også vigtig. Meget.... (og så er der jo god grund til snart at mødes igen.)


De fire screen stencils er fødselsdagsgaver fra en anden skøn veninde. De tre har været i restordre, og er derfor først landet i mine hænder for ganske nylig. De er super nemme at bruge og idag skulle jeg altså lige afprøve scooteren. Som sagt, ikke store landvindinger MEN jeg har længe haft en plan om påbegyndelse af en "art journal" - og hér kunne en del af mine (maaaaange) print fint bruges som baggrund. Ligeledes som collage materiale og som dele i mine malerier. Til kort. Til..... Vi får se :-)

6 kommentarer:

 1. Åh hvor ser der dejligt ud! Det er jo stensikkert at det dejligste kunst kommer til live, når du og dit talent er indblandet og i kombi nm. veninde! Det ser brandgodt ud, scooteren er så fed og hov den folkevogn skal jeg da vist havde kigget nærmere på:-)Det var da en fantastisk idé, at bruge de gamle reklamer til collager, er super spændt på det projekt, ha en SMUK aften:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Scooteren er bare SÅ fin, og folkevognen ligeså. Jeg synes de screen stencils er ret geniale; det er nemt at få pænt synes jeg fordi de lige klistrer lidt på bagsiden. Glæder mig til at lege videre med de gl. ugeblade :-) Ha en super weekend lige om lidt Mette!!

   Slet
 2. Sikke et dejligt indlæg. Sidder med et smil på læben over al den (veninde-)hygge, nostalgi og krea-glæde :o)
  Og så kunne jeg se i dit forrige indlæg, at der begynder at ske ting og sager mht. dit HELT EGET krea-rum. Såååå skønt!
  Ha' en herlig onsdag. Kh. Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette. jeg synes bare jeg MÅTTE dele de blade - det var ret sjovt at kigge i dem... Ja stille og roligt sker der sager derude. Men der er stadig LANG vej endnu :-). Men HOLD OP jeg glæder mig... Go weekend - lige om snart :-)

   Slet
 3. Hvor er 'Store Marie' bare smuk (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hun er rigtig fin - der var bare mange gode sager :-)

   Slet