fredag den 30. august 2013

Fjer, fjer og...

Jeg har haft gang i lidt forskelligt siden sidst, men ikke sådan for alvor fået færdiggjort... idag fik jeg lyst at finde den samling frem, jeg hen over sommeren har samlet sammen. Nød at jeg stadig at kunne sidde i ude (Når man ikke har en overdækket terasse må man jo tage carporten i brug :-) )


Helt sikkert inspireret af, bla. af de virkelig smukke serigrafitryk Nola har lavet. Samlingen af fjer var dog påbegyndt inden, men hun sparkede virkelig til lysten; at prøve Gelli platen sammen med fjer - fundet på morgen ture i regn og sol. Mest det sidste.


Jeg gik efter "enkelt" - for bedre at få detaljerne med. Sort, hvid - og alt der imellem. Efter nogle tryk hev jeg den blå med i legen osse... Jeg trykkede på forskelligt papir for at se om det gjorde nogen forskel i forhold til detaljerne. Hvis jeg skal lave collage er jeg blevet rigtig glad for at bruge smørrebrødspapir på rulle.


Til gengæld tåler det kraftigere papir at man trykker hårdere/gnubber flere gange, hvilket ofte resulterer i helt fine og tydelige detaljer. Det sker næsten hver eneste gang jeg sidder med "den herlige geléplade" at jeg bliver grebet af det. Liiiige skal prøve, på en anden måde, med en anden farve eller, hvad der sker, hvis jeg trykker noget ovenpå. Noget lykkes - eller bliver rigtig spændende. Andet det stik modsatte. 


Resultatet bliver næsten altid en stor stak papirer som jeg senere kan dykke ned i. Trykkeseancen idag var sjov- og som med så meget andet - var det de "mest uperfekte fjer" som gav de mest spændende tryk.
On that note... Hav en skøn weekend -måske med uperfekte planer...

(I'm linking this post to septembers colorful Gelli Party at Carolyn Dubes blog a colorful journey)

tirsdag den 20. august 2013

Fra dengang Mor var dreng...

Jeg har fået fingre i en flok gamle blade - det ældste fra 1963. De er tænkt som elementer i collager, måske til at trykke på - og måske blive inspireret af billeder eller tekst deri.


Uanset, hvad de bliver brugt til på sigt, har de ihvertfald givet smil på læben - og tanker om "dengang". Reklamerne er De's, der tales til den dygtige husmor, den mandlige kontorist med pressefolderne på rette sted (nåh ja... og den rigtige lighter) Timeglasfiguren er tydeligvis osse i fokus.


Og så er der de historiske glimt; Mordet på Kennedy og forlovelsen mellem Dronning Margrethe og den - dengang - kommende Prins Henrik. Sjove tilbageblik. Ikke mindst prisen som dengang i 1963 var den nette sum af 1,10 kr.

I en helt anden boldgade, skal der da lige lidt billeder med fra dagens hygge med en rigtig god veninde. Om noget har vi vores tilgang til, og glæden ved, det kreative til fælles. Særligt med rod i maling (og "gras" som hun kalder det - fingre fedtet ind i akrylmaling er "gras" på den fede måde :-) ) Selvom jeg, som nævnt den anden dag, IKKE mangler redskaber at trykke med, er det alligevel svært at gå forbi de forskellige gode sager på morgenturen.... "måske kunne man....", "det kunne se flot ud i kombination med...." - og med hjem kom en rigtig go' håndfuld "engangsredskaber".


Indrømmet; idag var det måske ikke lige det mest banebrydende vi fik lavet. Det var ALT for længe siden vi havde set hinanden. Rigtig mange ting skulle vendes. Både i den lette og lidt tungere genre. Lidt blev det dog til - og udvekslingsdelen er bestemt også vigtig. Meget.... (og så er der jo god grund til snart at mødes igen.)


De fire screen stencils er fødselsdagsgaver fra en anden skøn veninde. De tre har været i restordre, og er derfor først landet i mine hænder for ganske nylig. De er super nemme at bruge og idag skulle jeg altså lige afprøve scooteren. Som sagt, ikke store landvindinger MEN jeg har længe haft en plan om påbegyndelse af en "art journal" - og hér kunne en del af mine (maaaaange) print fint bruges som baggrund. Ligeledes som collage materiale og som dele i mine malerier. Til kort. Til..... Vi får se :-)

søndag den 18. august 2013

HAY, dild, T.I.N.G, fjer - og alt det andet...

Sommeren har været SKØN!!! Det kreative har været lidt kørt ud på et sidespor... Ihvertfald de større projekter. Små ting hist og hér er det blevet til. Et smut til Silkebor og den helt igennem skønne T.I.N.G (også selvom min svoger ikke heeelt kunne forstå "what the fuss was all about" :-)


 Ligemeget....jeg kunne ha' gået der i evigheder; lækre sager, fede mønstre - masser af inspiration og "man kunne måske......" Det blev til lidt lækkert papir og en spirrograph fra HAY (blev vældig nysgerrig efter at få en da jeg for noget tid siden så en hos Nanette) Rejsegilde hos selv samme svoger (og svigerinde) og naturligvis skulle der en krans til. Masser af gode sager i naturen - som så kom til at bestemme farverne. Bynke, rejnfan og rønnebær. Andre lækre farver - og mere inspiration sørgede en af mine søde naboer for.


Hendes dild var væltet og hun tænkte jeg ville synes om dem, og bragte mig en buket i forskellige størrelser!! OM???!! Jeg tog en mængde billeder og ønskede SÅ meget at jeg var skarpere til det fototekniske. Hold op, hvor var de flotte altså!! Et andet lille projekt var lidt sten-tegning på hjembragte sten fra Vesterhavet. Ikke stor kunst - nope - men bestemt et hyggeligt lille krea-projekt.


Nye indsamlede grejer til tryk på min Gelli Plate. Har en veninde aftale på tirsdag med et par Gelli Plates og en stribe farver og glæder mig til at udforske nye trykke redskaber ( kan se at billedet ikke er fyldestgørende - er bange for der er stoppet flere ting i skabet end disse....) 


 Mad skulle vi jo osse ha'. Altså.... Muligvis skulle vi ha' spist en smule mindre af det knap-så-sunde men.... Ihvertfald blev det en aften til grillede hindbærsnitter på eftervarmen (i selskab med et par brankede frankfurtere) Uuhhmmm de var gode! Og øøhhh..apropos flere redskaber stoppet ind i det allerede GODT fyldte skab; "Nogen" er begyndt - i det små - at gøre klar til mit kommende værksted. Jeg glæder mig. HELT Vildt!!! Osse selvom jeg godt ved jeg skal være tålmodig. Og det er jeg.... Eller prøver... Hårdt....


Og nu der VAR gang i projekt-værksted hjalp Bukkebruserne med osse at vælte skorstenen. HURRA for unger der ikke er kede af at gi' en hånd med når man spø'r. Pænt.... Og jeg spurgte pænt. Meget pænt; "jeg kunne rigtig godt tænke mig sådan og sådan, rustikt, lavet af palle-træ.... Kan I tegne - og bygge"?? Og ja de kunne - og gjorde!! Så nu står den der og skal lige have en gang maling. Og skulle den mod forventning falde helt ved siden af hvor den er tiltænkt - så bliver der helt sikkert plads i....værkstedet.... ha ha...


Slutteligt blev det til et krus. Et helt særligt ét. Til en helt særlig ung mand. En kammerat som er kommet her siden han var HELT lille. Som vi har fulgt i stort og småt og som idag skulle tage hul på efterskolelivet. Dét kræver en lille hilsen med. Jeg så koppen hér og tænkte at dén ville være super med en el-kedel, pulver til kakao, mini marshmallows og en pakke kiks. Så håber jeg HAN bliver lige så glad for efterskolelivet som vores Største og Mellemste Bukkebruse. Sidstnævnte er siden i torsdags tilbage til skoleliv og udfordringer på Staby Efterskole. Og stornyder det! For hjemmelivet betyder dét at vi nu er helt og aldeles tilbage til hverdagen - forhåbentlig også for mit kreative liv og ikke mindst bloggen. Good to be back...