torsdag den 30. maj 2013

Inspireret istedet for irriteret...

Bare lige en lille hurtig DIY. Jeg så på Bukkebrusernes badeværelse at de STADIG ikke havde samlet toilterullerne op fra gulvet; "jeg-gør-det-ikke-jeg-gør-det-ikke-jeg".... messede jeg inde i hovedet. Men så blev min opmærksomhed fanget. "HVAD... har de stoppet dem indeni hinanden istedet for at smide dem i skralderen? Arrgghh. Aarrhh, aahhaa.... Sikke et sjovt mønster der er blevet"


Og så endte jeg jo alligevel med at samle dem op. Af ren nysgerrighed. Og kunne ikke lade være med liiiige at flytte lidt rundt på nogle af rullerne. Og finde lidt maling frem - og bagsiden af en konvolut (billede 1,2 & 3). Og helt ærligt det gav et rigtig sjovt tryk. Indenfor en struktureret cirkel. Jeg klippede ligeledes en  rulle i stykker og drejede til en lille spiral - ned til alle de andre...


Efter at have trykket cirkler (billede 4 & 5) maste jeg den ene ende flad så jeg istedet stemplede ovaler (billede 6 & 7). Også et sjovt mønster - i flok som blade på en blomst. Sådan kan man jo gå direkte fra en begyndende irritation til nye spirende ideer :-)

onsdag den 29. maj 2013

Kreatimer og nyt indhold i rammer...

Igår havde jeg en ny aftale med en sød veninde, en stak maling, et par gelli plates,fantasi  oogg øøøhhhee...  "løst & fast". Jeg havde bestemt jeg skulle trykke lidt mere med træ- og græsrødder (det har jeg gjort til en sangskjuler, men kommer lige i tanke om at det har jeg vist ikke vist frem....) Men altså...naturen byder bare på SÅ mange sjove ting at trykke med - ikke mindst nu. Jeg faldt jo nærmest over en hel håndfuld som jeg tænkte måtte lave nogle sjove print.


Det giver to vidt forskellige tryk; det første lave brede striber i helt uforudsigeligt mønster, og ghostprintet får aftryk af en masse af de små bitte rødder med.


Jeg synes det giver en sjov bund at arbejde videre med. På et af ghostprintene valgte jeg at trykke en del af den stencil screen jeg fik i fødselsdagsgave - en skyline. jeg siger ikke det er stor kunst :-) Men det er sjovt at lege og eksperimentere med - og DÉT var meningen!!


Den anden ting vi prøvede os lidt frem med var afdækning af forskellige områder af gelli platen. Denne idé havde jeg set hos Jane Davies som endda havde lavet en fin lille video. Hun har en guldgrube af ideer, og igår skulle vi altså prøve dén idé. Selvom det ser vældig nemt ud så skal man altså prøve sig frem med mange forskellige ting - og i dén proces opstår nye ideer. Vi havde det sjovt og jeg opgradere to af dagens resultater til at komme i rammerne i gangen. Disse skiftes jævnligt ud med nyt fra kreabordet.

Linker disse billeder til Carolyn Dubes Gelli Party

onsdag den 22. maj 2013

Hjertestage og et kærligt kort...

Allerførst; tusind TAK for jeres søde fødselsdagshilsner !! (Jeg tillod mig en fælles-tak nederst i kommentarerne til indlægge...)t Det er rigtig hyggeligt at have søde læsere som sender én en tanke - og tager sig tid til en lille hilsen! Det gør mig rigtig glad - så STOR TAK fra en glad 41-årig...

Jeg havde travlt med at afprøve noget af mit nye krea-gear, og det er jo HELT perfekt når man har sit helt eget "stash" af hjemme-trykt papir, at kunne stanse bogstaver af. (okay....nu er jeg nødt til at ønske mig flere alfabet die cuts/skæreskabeloner :-) ) Den alt for lækre neon farve fra Golden skulle osse i spil. Jeg ved der sidder læsere på den anden side af skærmen som bare har helt og aldeles totalt styr på at lave kort. Og i dén sammenhæng ligner mit måske en opgradering af et børnehave-projekt. Eller noget...


Nåehmen ihvertfald fik jeg lavet et kort - i farver som kunne passe til en lille lysestage jeg for nylig fandt i genbrug. Den røg i kurven (jeg glemte at tage før-billede) og hjemme igen fik den først en gang gesso så malingen bedre kunne binde, og herefter blandede jeg en mint som mindede om den lækre beton/mint-vase jeg OGSÅ var så heldig at få i gave. En lille kage blev bagt - og jeg VED godt det ikke er valentines dag. Ikke engang i nærheden (Til gengæld er det 14 år siden vi sagde "I do" - og så skal der da lidt hjerter og livretter til. Ikk'?!)

mandag den 20. maj 2013

Endnu et år på bagen (og resten af kroppen?!...)

Normalt starter fødselsdag med sang på sengen - ihvertfald hér og jeg ved det er det samme MANGE andre steder. Jeg kan simpelthen ikke ligge dér og sove længe; kroppen må op og ud...Igang. Dét forhindrer heldigvis ikke en skøn måde at starte dagen på. Første gave fik jeg af min dejlige veninde som skulle med på morgenens gåtur og vel hjemme igen havde Mindste Bukkebrusen pyntet op med flag... Jeg ANEDE ikke der fandtes så mange i skabet :-) :-)



Hyggelig morgenkaffe med mine forældre, søster og vores "ekstra familiemedlem" (et kapitel for sig selv, men det er naboens datter på nu 29 år som har været i huset hér, da drengene var små og siden da er blevet betragtet som "en af os". Jeg tror ikke der findes den ting i verden hun ikke vil gøre for eller med drengene - sammen eller enkeltvis. Og for os for den sags skyld....ja, ja...sagde jo det var et kapitel for sig selv...)

Heldigvis bød gaverne bla. på skønne krea-ting - noget af det var jeg liiiige nødt til at lyn-teste så det blev til en lille fødselsdags sommerfugl. Fortsat go mandag til jer derude - og jeg håber I har NYDT pinsen og det dejlige vejr. (Ja, undskyld men det har det altså været hér. Og skyen som truer nu....den er snart væk, det tror jeg bestemt)

mandag den 13. maj 2013

InsektHotel - måske en palle-idé...

Fos os bød søndagen bla. på lækker brunch i dejlige venners selskab. Manden fik øje på "noget" på terassen. (TÆNK at han så det først...) Jeg blev selvfølgelig osse nysgerrig.
 "Hvad er det?" 
"Et insekthotel" svarede værten kækt. "Lavet af ungerne og mine forældre..." 

Et HVAD?? Jeg synes bare det er en fed idé. Uanset, hvad det er eller kaldes. En skøn måde at pynte op med noget som rent faktisk passer i naturen. Med naturens egne materialer. (næsten da - hvis man altså vil være krakilsk)


Små bundter af kviste (som HAR været bundet med snor) flækket hårdttræ med borede huller (jer ser straks at resterne fra fitnesprojektet kan komme til nytte), lidt tykkere grene i fin flok. Og bag hønsetråd findes kogler, knuste rødlerspotter og bark. Og det fineste lille skilt til indtjækning i bunden.

Selve huset kunne fint bygges af palle-træ - måske man allerede ér igang med andre palle-projekter. Jeg synes det er SKØNT, og har vist det til Mindstemanden. Min egen lille Handymand :-) og sagt at jeg ønsker mig et liiidt større hus end sidst. Og nævnte morfar i næsten samme sætning (*host* *host* far)

Nåhmeen...Der kunne faktisk falde en gave eller to af om en uge. Nok næppe et insekthotel, da det vist er et lidt større projekt. Men "bare-fordi-gaver" er jo osse dejlige....

Ha' en dejlig aften - "bare-fordi" :-)

lørdag den 11. maj 2013

Når en cirkel bliver til fem firkanter...

 Min palet er oftest et låg fra en tom malebøtte. Når jeg er færdig med at male tørrer jeg resten over på lærreder jeg har stående; en bund startes op... der sidder altid en liiille smule maling tilbage på låget og når jeg synes laget bliver for tykt piller jeg det af - ofte kommer det af i et næsten helt stykke.


Forleden stod jeg med dét her stykke kolorit. Vendte og drejede det... Bunden var SKØN synes jeg, og blev nødt til at tage billeder af bitte små bidder hist og pist på den kulørte cirkel. Og tænkte efterfølgende at HVIS jeg havde en Ipad (jep...der findes faktisk i kongeriget nogle som stadig ikke har en tablet. Af en eller anden slags. Vores husstand er et af de steder. Endnu da....) Nå, men altså, hvis jeg havde en Ipad, ville jeg simpelthen for første gang have prøvet at lave noget "digi.art" - eller ihvertfald lege lidt med de her kulørte bidder.

Jeg synes der er masser af gode stykker. Sammensætninger som er opstået helt tilfældigt...selvfølgelig er noget opstået fordi jeg bevidst har VALGT nogle bestemte farver til et bestemt projekt men bunden her er summen af mange forskellige projekter.


Hhmmm....jeg ku' altså ikke vente på at få en Ipad, og tankerne rumsterede altså i ft. at bruge "bundene" til noget videre bearbejdning. Så jeg lavede bare lige lidt...HELT OG ALDELES SIMPELT. Men mest bare for at prøve dét som hele tiden opstod i tankerne (helt som Anette så fint beskrev i et indlæg for ikke så længe siden) Så jeg fandt et par ting som hurtigt kunne bearbejdes til lidt grafisk, og da det bare er til leg på pc og ikke salg eller andet tænker jeg ikke jeg har trådt forkert (øverste billede er foto af Ferm living pude)


Det kunne være sjovt at lege videre med (ha ha...så kunne jeg også "male" når jeg skal ligge ned. Brilliant...) Sååeee - her kunne være basis for mere. Når engang. Og indtil da faldt "ideen til ro" fordi jeg fik det prøvet - omend i det små. En printer med godt fyldte patroner kunne sikkert også printe basis for leg med Gelli Plate. Eller bare papirer til collage. Eller.... Flere ideer.... Men NU vil jeg gøre klar til at modtage en 11-årig spejder hentet hjem efter sommerlejr og aftenens lejrbål. Træt, men glad tror jeg. 

Rigtig god lørdag aften til dig!!!


torsdag den 9. maj 2013

Nyt Iphone cover...

"Hvad skal du med det cover???!" spurgte Manden og ungerne - nærmest med én mund.... "Øøøhhhmmmm.....altssåååå....." nåede jeg lige at sige inden Mindste Bukkebruse - nærmest fnysende sagde; "er det bare til DÈT???!!" - Og havde allerede gættet at det nok ikke var fordi jeg havde skiftet telefonen ud med en Iphone :-) :-)

Men at mit køb istedet var til brug i "maleværkstedet" (aka alrummet....Aarrgghhh, hvor jeg kunne ønske mig et rigtig "værksted/krearum - nå...sidetracked) Og selvfølgelig havde han ret; ikke i at det BARE var til det, men i at det ikke var tiltænkt sin oprindelige funktion. (det var bare en billig sag til 20-25 kr i Netto)


Jeg afprøvede det som stencil med maling; dét resultat var ikke "vildt imponerende" men måske på noget som bare lige mangler "en-lille-smule-et-eller-andet". Must try again....


Så prøvede jeg at male på cover'et og trykke med; det blev godt synes jeg. Stregerne blev tydelige og nærmest massive (aftrykkene sammen med det sorte/grønne/lyserøde) Og selvfølgelig skulle jeg også prøve med Gelli Plate'n - Super fede tryk det gav; ikke så massive og med masser af tekstur i hver enkelt streg...(det pink og blå papir) Dén måde at trykke på er jeg sikker på jeg vil komme til at bruge en del; der kan laves fine collagepapirer - eller måske indgå som en del af små pap-værker a la Anette Lyskjær.

Så....hold øjnene åbne; alt muligt kan bruges. Også det som ikke liiiige er lavet til brug i krearummet :-)

fredag den 3. maj 2013

Glade farver på lærred og træ...

Jeg har fået farverige hænder - bla. med mine nyligt indkøbte farver, men selvfølgelig også de som i forvejen lå i skufferne. Altsååå dét med hænderne er jo bare fordi man ikke kan male uden selv at blive fedtet ind i det. Jeg kan ihvertfald ikke - og det må være en del af charmen :-)


Dét som egentlig skulle have farve  - udover hænderne - var det første af de to lærreder jeg skulle lave til min svoger og svigerinde; "der skal være glade farver, gerne grøn med - og det skal ikke ligne noget". På den ene side en nem opgave; ingen "bindinger". På den anden side rigtig svært fordi jeg jeg jo ikke kunne ane om slut-resultatet var noget for dem... 


Den anden ting var et noget mindre projekt; min søster skulle på veninde-weekend og ville gerne give en træklods og et par finér lysestager. Teksterne er nogen som har særlig betydning for de to sammen; gæt hvilken film der er er blevet set. Mere end én gang er jeg ret sikker på...(osse af mig :-) :-) Man var vel teenager i firserne :-) )

Og blomsterne....og chokoladen....??? Jamen det var bare mig, som var så heldig at blive begavet fordi jeg havde givet en hjælpende hånd under lockouten - såååe, nu tror jeg da nok vi er klar til endnu en dejlig weekend. Ha' en rigtig dejlig én!!