fredag den 30. november 2012

Bjælder, skorstens-røg ,gaver og...


Som i så mange andre familier har vi også hér nogle traditioner, som knytter sig til julen. Noget som simpelthen "bare hører sig til..."

 For mig er én af disse ting noget, som faktisk trækker tråde tilbage til min egen barndom. Endnu længere endda, idet billedet er et jeg har fået af mine forældre; min Far kan huske selv at have købt det for 25 el. 50 øre (Han kan helt sikkert huske prisen - jeg er i tvivl :-) ). Jeg kan huske historien om, hvordan han selv købte det hos købmanden, og om at også hans søskende - eller ihvertfald nogen af dem - købte et lignende billede blot med andet motiv. 

Jeg kan huske, hvor det hang på Markskellet; i køkkenet i spisekrogen med den grønne laminatplade. Jeg kan huske, hvordan jeg morgen efter morgen blev suget ind i sne-verdenen på billedet, og kunne forestille mig små historier. Et enkelt billede men alligevel med små fine detaljer som tiltalte og bragte stemning af jul og traditioner - der i køkkenet.


For mig blev billedet indbegrebet af jul... Glæden var derfor også RIGTIG, RIGTIG stor da mine forældre besluttede at billedet skulle flytte herop. Mens mine unger stadig havde en alder så det også kunne blive en del af deres jule-morgner... 
Selvom det nu er indrammet, og har været det en del år efterhånden, så elsker jeg de små krøller der ses hist og pist under glasset. De mærker som tape år efter år har afsat - og som nu er gulnede. Det vidner om lige nøjagtig den historie billedet har. Jeg glæder mig hvert år til at finde billedet frem. 


I år er ingen undtagelse. Rigtig glædelig december... (og en dejlig weekend)

søndag den 25. november 2012

Avento-stager og et lille julekort...

Jeg er stadig uden EGEN computer, men kan til tider låne en af drengenes. Dog uden mine vanlige "redskaber", men det er jo småting!!

Igår var vi til julefrokost og skulle have en lille værtindehilsen med. Jeg købte selv sidste år Avento-stagerne fra Kähler, og glæder mig til at finde dem frem fra gemmerne. I år er de så kommet i grå toner og jeg synes bare de er rigtig smukke!! To af disse blev hapset i kurven, da jeg synes de ville passe rigtig fint hos vores venner (de synes jeg havde helt ret!)


For mig er indpakningen altså en del gaven; jeg kan godt lide at det præsenterer sig pænt. Jeg ved godt at ikke alle ser det, men jeg gør :-)


Sammen med gaven ville jeg lave et lille hjemmelavet kort; et kort passede "projekt-mæssigt" med mit overskud og tilfredsstillede samtidig mit behov for lidt krea-tid.


Jeg arbejdede videre i collage-stilen; lidt forskelligt papir fra Søstrene Grene, noget af mit seneste "tryk-papir" og noget nyt, malet i samme farve som de to kogler.


Et stykke pap fra en tom pakke cornflakes, diverse stencils + en lynhurtig stencil klippet af en rudekuvert, fine stjerne-stempler fra Søstrene Grene (til den nette sum af 6 el.7 kr. stykket - det er da et kup!!) lidt gesso og lidt neon... (som jeg stadig har et nært forhold til :-) )


 Herover et billede af selve kortet m "juletema" samt nedenunder lidt nærbilleder.



Og nu... lige om lidt... Holder jeg sofaen varm mens jeg får sidste puslespils-brik i "Forbrydelsen" .
Og så er vi klar til en ny uge imorgen.


søndag den 18. november 2012

Tryk og collage...

Trængte til lidt maling på fingrene og ville samtidig gerne ha min nye store Gelli Plate prøvet af. Den fungerer selvfølgelig som den gamle men med den forskel at den snildt dækker et af de ark jeg plejer at trykke på. (Pladen har næsten A4-str.)


Jeg var faktisk ikke helt tilfreds med det jeg fik lavet. Synes ikke det ville som jeg; så fik jeg for meget maling på, så for lidt så det "tørredede lidt ind", farverne dækkede ikke godt nok eller dækkede for meget. Jeg lavede vel ca. 20 print, hvoraf der reelt kun var nogle stykker jeg synes jeg kunne gå videre med.


Idag var det som om, dét at farverne havde haft tid til at tørre fik papirerne et lidt andet udtryk. Og så gav jeg mig til at rive nogle af papirerne lidt i stykker - lave 3 collager. Sådan har jeg faktisk ikke brugt papirerne før, men synes det kom til at fungere med efterfølgende brug af stencils og stempler. (dét med at tegne "på kryds og tværs i en stencil har jeg set hos hende hér - jeg regner ihvertfald med det er sådan hun gør ;-) Og jeg synes det giver en fed effekt. Fungerer rigtig fint i kombination med de farvede bogstaver, eller bogstaver som blot er tegnet i kanten )


Jeg har svært ved at fange farverne helt som de fremstår på papiret; den orange er fx. mere neon-agtig og desuden en blanding af hindbær og orange. Jeg endte med tre ark jeg var godt tilfreds med; som har masser af små detaljer når der nærstuderes. Nu er de i glas og ramme...


Siden idag ser lidt anderledes ud end vanligt; min harddisk er stået af så jeg har ikke adgang til min egen computer. Øv med mere øv på.... (ikke mindst fordi jeg har været en rigtig spade og IKKE lavet back up af mine billeder siden 2004.... Man har jo næsten ikke lov at være så dum. Vel!!? Nu er der investeret i en ekstern harddisk og så håber jeg de kloge trods alt kan trække min billeder herover. Kryds lige fingre ikk'??)


mandag den 12. november 2012

Krakeleret måne og en enkelt "maleklat"


Dåbsbilledet jeg var undervejs med til min svigerinde er nu færdigt og blev afleveret i fredags. Min niece og hendes mand  holdt barnedåb igår, så det var selvfølgelig heller ikke mange dage for tidligt. Nogle gange "er timerne bare ikke helt ens (læs; mine) egne" frit at disponere over; så vi havde aftalt at et gavekort måtte være stand-in, hvis ikke jeg nåede det. Ønsket lød på "en børnesang med /om køer, grønt og blåt, et billede af det lille dåbsbarn og div. "data". Derudover var der fri fantasi...

Tror jeg har skrevet det før; men jeg holder rigtig meget af dén del af processen også. Der, hvor jeg går og får ideer og nærmer mig en løs plan. Nogen arbejder meget intuitivt, jeg arbejder ofte efter en "plan". Nogle gange en temmelig løs plan med blot få ting på plads. Andre gange er der lavet flere skitser. Vendt, drejet, forkastet, skitset videre.... Det kan vise sig at planen ikke holder. Som i; overhovedet ikke holder. Eller det kan være at jeg ved lige præcis, hvilken vej jeg ønsker at gå - og går den. Jeg har i flere år synes at det var en "forkert" måde at gøre det på. Men hvorfor egentlig?! Min søde vinter-male-lærer har heldigvis givet mig troen på at den ene måde er ligeså rigtig som den anden eller tredje. Så jeg maler videre. På min egen måde.

fredag den 9. november 2012

Mosgummi og embossing...

En test af endnu en af de hjembragte sager.... Jeg har en Big Shot som jeg - endnu ikke - har noget tilbehør til. Jeg faldt over en såkaldt "embossing-folder"; den er tænkt til at præge mønster i papir/karton. Jeg købte den  til at lave mønster på min Gelli Plate.


Men kom i tanke om (og jeg kan SAGTENS ha' set det et sted, men bare glemt det...) at jeg måske kunne køre et stykke mosgummi igennem istedet for papir, og bruge det som stempel. Trykket på mosgummien blev så stort at der både blev en positiv og negativ side.

Endnu en ting at lege videre med.


tirsdag den 6. november 2012

Der skal ikke så meget til...

Jeg har prøvet noget nyt. Eller... gen-prøvet faktisk (det er HELT sikkert ikke et ord) Faktum er at jeg gav begrebet lydbøgert en ekstra chance. Jeg har længe haft lyst til at give det forsøg - og da vi rejste var det oplagt at "forkorte" flyveturen med en bog i ørerne. Det fungerede ikke for mig. Jeg faldt i søvn med den messende stemme i øret.

Men det skulle ha en chance til besluttede jeg. Måske kunne det fungere mens jeg maler lidt - eller forsvinder jeg ind i maleriet?? Jeg nød det faktisk. Blev opslugt af historien og kunne sidde med de små detaljer på dét dåbsbillede jeg er igang med til min svigerinde (ja... samme svigerinde - nyt barnebarn :-) )



Dagen, som ellers startede med den flotteste solopgang og dejligt vejr til morgen-gåturen, skiftede op ad dagen karakter og blev mørk, kold og grå. Men med tændte stearinlys, historiefortælling og maling på fingrene betyder det grå og kolde mindre. Når jeg så ovenikøbet kan prøve mere nyt; mine nye ABC-trykklodser... ahmen... føler mig tæt på nørdet. Man kan da ikke sidde og blive SÅ glad for sine nye bogstaver at man får lyst til at bruge, bruge, bruge dem. Eller hva'??!! Ligemeget. Det er jeg. Glad for dem altså - som i meget (hvis det ikke fremgår tydeligt nok) De er SÅ fede at trykke med og med den sorte blækpude bli'r de bare flotte. Jeg sagde jo det tangerede nørderi!!